TORADORA!
There's something in this world that nobody has seen yet.
It's something gentle and very sweet.
And if you had been able to put your eyes on it, then you would yearn for it.
That's why the world has hidden it.
To make sure that not just anyone can get their hands on it.
But at some point, someone will find it.
That one person who is supposed to find it is also the one who will be able to find it.
That's just how it is.
Såg klart Toradora! för ett tag sedan! Det är en anime som på många sätt liknar de flesta andra men som ändå känns väldigt värd att titta på. Den handlar om kärlek i alla dess former. Okomplicerad kärlek som framställs på ett komplicerat sätt skulle jag nog säga;)

Toradora! handlar om Aisaka Taiga och Takasu Ryuuji som båda har sina problem med obesvarad kärlek.
Ryuuji är en omtänksam och ansvarsfull kille som älskar matlagning och städning. Tyvärr blir han ofta missförstådd pga sitt utseende då han misstas för att vara en riktig gangster eftersom han liknar sin far (som uppebarligen inte var den mest älskade personen).
Taiga är en tjej som trots sin lilla oskyldiga uppsyn har ett hett temperament och inte gärna gör sig vän med andra. Hon har fått smeknamnet the Palmtop Tiger i skolan, något hon inte är sådär jätteglad över.
Några omständigheter gör att Ryuuji och Taiga får reda på varandras hemliga kärlekar (Taiga är kär i Ryuujis bästa kompis Kitamura Yuusaku och Ryuuji är kär i Taigas kompis Kushieda Minori) och kommer överens om att de ska hjälpa varandra att skjuta blygheten åt sidan och försöka satsa mer på att närma sig personerna de älskar.
Taiga bor, pga familjeproblem, ensam i en stor och lyxig lägenhet precis intill Ryuujis lilla hus. Hon börjar spendera stor tid hos honom och hans ensamstående mamma och de kommer närmare varandra än någon annan hittills gjort.
Deras starka vänskap utvecklas (såklart) sakta men säkert till något mer och komplikationer uppstår. Samtidigt genomgår de allihop; Taiga, Ryuuji, Minori, Yuusaku och Kawashima Ami (som är barndomsvän till Yuusaku och går i samma klass som han och de andra tre) svårigheter av alla slag, som t ex vänskapsproblem, familjeproblen och ovisshet om vilka de är och vad de vill göra med sina liv i framtiden.

Toradora är till en början väldigt humoristisk, galen och kanske lite barnslig även... Men ju längre in i serien man kommer förändras allting och den får en allvarligare ton med mycket filosofiska tankar och djupa dialoger. Det känns som om den till än början är avsedd för en yngre publik för att sedan övergå till att passa lite äldre tittare.
Jag gillar verkligen den här serien, även om det inte är det bästa jag sett. Till en början hade jag lite svårt att få grepp om huvudpersonernas karaktärer men det kändes ändå lite mer spännande så, då man inte visste vad man hade att vänta sig. Klart sevärd!
KOMMENTARER TILL INLÄGGET:
ells skriver...

Den verkar jätte söt!

Datum: 2011-06-10 Tid: 15:31:16
URL: http://jademysteries.blogg.se/
MYMiC skriver...

åhhh vill se den där nu :O måste.. eh flackande blick INTE ladda hem den ikväll... hehe! xDsv: HAHAH åhhh älskar reklamen, men håller med dig, det ser INTE gott ut någonstans xD hhahah! Fast låten får mig att vilja testa :char btw saknat dig och din blogg och kommentarer när jag ite haft internet haha <3

kram!

Datum: 2011-06-11 Tid: 15:47:04
URL: http://mymic.blogg.se/
KOMMENTERA:
NAMN/ALIAS:
KOM IHÅG MIG!

MAIL (publiceras ej):


BLOGG/HEMSIDA:


KOMMENTAR:
(Spam och reklam raderas omgående)

Trackback