DAGEN INNAN DECEMBERVårat isiga sovrumsfönster


Jag hänger inte med i svängarna alltså. Är det redan december imorgon? Och jag som har noll energi till att bry mig om det.
Gick en sväng på stan idag på jakt efter ett par vantar. Hoppas jag kan lyckas behålla de här över vintern utan att tappa bort dem, jag är nämligen jätteduktig på att förlägga mina vantar på ställen där jag inte kan få tag på dem igen. För övrigt gör det mig rätt fett deprimerad av att se alla fina kläder jag skulle vilja ha men inte har råd med när mina pengar bara räcker till det absolut nödvändigaste. Det suger-.-

Det var riktigt roligt på Dreamhack och jag kommer absolut att åka dit igen... Även då som crew. Känner absolut inte att det är värt att åka dit som deltagare. De flesta såg helt förstörda ut sista dagen pga all skitmat, stillasittande och brist på sömn. Skulle inte palla det. Visst, som en del av crew måste man såklart jobba 8 h om dagen, men alla andra förmåner gör att det helt klart blir värt det.

Nu ska jag gå och värma en kopp choklad och sen måla lite på min header. Håller på att göra om den. Gillar den som den är men jag hade ingen ritplatta när jag färglade tjejen med kontrollen så nu när jag insett vilken skillnad det blir så vill jag göra om henne lite.
Behöver verkligen något att pyssla med just nu för att undvika att tänka för mycket...

DREAMHACK WINTER 2010
Hej! Här har det stått ouppdaterat ett tag och jag är ledsen att det inte finns så mycket roligt att läsa här nu innan jag drar iväg på DHW '10. Hade ju varit kul att slänga upp både bilder och recensioner och annat... Men jag hinner bara inte! Jag drar imorgon och idag har jag haft fullt upp!
Jag har inte skrivit om det tidigare men för första gången ska jag åka till Dreamhack och ska även jobba i security hos dem. Det kommer säkert bli både kämpigt och jättekul!
Har tvättat lite idag och ska även försöka hinna med att färga håret, packa och göra rent mina vita skor. Och så var jag på stan och lämnade tillbaka ett par mangapockets på biblioteket och passade sen på att övertrasera mitt konto för att ha råd att köpa ny linsvätska (det går så bra med ekonomin just nu).

Idag har katterna varit och kastrerat sig och även fått vaccin mot kattpest. Nu är de sega och gosiga och det är himla mysigt:)
Måste duscha snart för jag upptäckte just att mina armhålor luktar väldigt starkt, vilket den ena katten verkar uppskatta för han envisas med att trycka in fejat där. Förstår inte.

Jag kommer säkert inte ha ro att uppdatera förrän jag kommer hem. Om det inte blir av så vet ni att jag dyker upp efter den 28:e igen. Förhoppningsvis med en massa bilder jag planerar att sno!
Någon som läser det här som ska på Dreamhack?

TASSAR
Finns det verkligen något finare än katt-tassar? De är ju helt underbara! Mjuka, lena, kramgoa, pussvänliga och så tycker jag att de luktar så himla gott! Åååh, kan stirra, klämma och smeka mina katters tassar hur länge som helst utan att tröttna.
Min sambo sa häromdagen att tassar ser så himla konstiga och fula ut och jag fick lust att spola ner honom i toaletten. Han sa det nästan direkt efter att jag legat och tänkt på hur vackra tassar Morris har också så jag blev helt ifrån mig:P

BEREDD BESTÄMD BESLUTSAM


Hej hej! Kom hem för en stund sen. Idag har jag varit på mitt andra möte med min kbt-terapeut och det gick ganska bra. Jag har haft som uppgift sen sist att skriva en lång lista på saker som har med blod att göra. (Har andra fobier också men hon säger att det är bäst att ta en sak i taget). Allt på listan ska värderas från 0-100 beroende på hur ångestframkallande varje grej är. Och sen jobbar man sig uppåt på listan tills man når den där satans toppen där ens mardrömmar står skrivna. I slutändan ska man kunna hantera alla de där situationerna utan ångest och panik. Man måste inte gilla alla lägen, men man ska kunna hantera dem.
Idag fick jag lära mig att "andas i fyrkant". Det var väldigt nytt för mig och jag ska träna på det minst tre gånger varje dag tills nästa träff den siste november. Någon mer som fått lära sig det?
En sak till som jag ska komma ihåg och ta fram när det behövs är de tre B:na som står för Beredd, Bestämd och Beslutsam. Det är en pepp-metod som bara består av de här tre orden som ska upprepas om och om igen vid minsta osäkerhet. Man ska uttala dem i huvudet med styrka och övertygelse och det ska hjälpa en att inte backa för något man behöver göra men som man är rädd för.

Har ni något som ni är väldigt rädda för? Hur gör ni för att återfå kontrollen när den håller på att brista?

JAG, EN GEISHA

Tänkte börja läsa den här boken idag. Har haft den ett tag men när jag köpte den hade jag redan två böcker som jag läste för tillfället så den fick läggas åt sidan tills vidare.

Mineko Iwasaki spelade en väldigt stor roll i skapandet av boken En geishas memoarer eftersom det var hon som hjälpte författaren (Arthur Golden) med nästan all fakta kring hur en geishas liv kunde se ut. Dock gjorde Arthur misstaget att skriva med hennes namn i "författarens tack" i slutet av boken, när Iwasaki krävt att hennes namn inte skulle komma ut i samband med boken. Eftersom boken är en fiktiv berättelse men ändå innehåller så mycket som kan liknas vid Iwasaki och hennes liv så stämde hon Arthur för avtalsbrott och ärekränkning för att han använt hennes historia på fel sätt genom att manipulera eller lägga till fakta som inte är sanna.
Jag blev lite besviken när jag läste En geishas memoarer för jag trodde verkligen att den var en sann historia! Jag var trög, jag vet, men jag är inte den enda som trodde att den var sann. En helt underbar bok ändå dock, det måste ni få veta!

Jag är galet fascinerad av geishor och det ska bli extra intressant att läsa Iwasakis bok eftersom det är en riktig självbiografi till skillnad från En geishas memoarer. Iwasaki valde att skriva den här boken för att få berätta "den sanna" historien om hur hennes liv som geiko såg ut, och för att slå hål på Arthurs bild av historien.

Läs mer om Iwasaki.


SKISS
Gammal bild. A4. Har inga planer på att färglägga den här så jag kan lika gärna visa den som den är.

GE UPP?
Jag känner mig som min katt såg ut idag. Har bara lust att ge upp dagen och gå och lägga mig. Jag är så seg i kroppen och i skallen och jag vet knappt vad jag sysslar med. Vill göra massor av saker men jag får bara hälften gjort. Det går bl a inte så fort framåt med min nuvarande teckning och spelrecensionen jag tänkte skriva idag blev inte ens påbörjad. Att det t o m ska kännas svårt att ta sig för det man tycker är roligt? Jag fattar inte vad mina problem är?
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen börja steka pannkakor (så att jag kommer börja osa pannkaka och måste duscha igen).

MIN BLOGG FYLLER 1 ÅR!
Nåväl, det var i fredags, but still! Den har varit igång i ett år:)
Bildkälla: Google

KAPITEL 3 UR PROJEKTARBETET


Jag sagt det förr; i gymnasiet var mitt projektarbete i trean att göra ett "häfte" som handlar om hur man tecknar manga. Det var länge sen nu men den är ändå rolig att titta i ibland och jag får en klarare bild av hur jag utvecklats och blivit bättre. (Sen är det ju lite pinsamt när man ser saker som man nu tycker var så dåligt att man skäms lite för att man visade upp det då). Det här är iallafall kapitel tre av fyra som bara bestod av en bild där jag visade hur jag gjorde från början till slut. Tycker fortfarande att den är rätt gullig på något sätt:)Klicka för större bild

LJUS I MÖRKRETVisst, hösten är rätt mysig. Men för mig som går upp runt ett på eftermiddagen varje dag betyder det att jag i stort sett endast lever i mörker den här tiden på året. Det sätter sina spår kan jag ju säga. Rastlösheten blir desto större, men lusten att göra något åt den minskar. Jag känner mig ganska oinspirerad faktiskt. Jag blir tröttare både fysiskt och psykiskt och det känns inte som om det finns något att göra utanför lägenheten. Och inomhus kan man ju inte stanna för länge utan att bli galen.

Idag köpte min sambo Game of the year-versionen av Oblivion. Vi hade redan det tidigare men pga en allmänt känd bugg (vampyrbuggen) i spelet så bytte vi ut det till det vanliga Oblivion. Nu har vi dock tagit oss förbi problemområdet i spelet där det buggar och vi blev sugna på att köra Shivering Isles som finns på den här versionen. Jag hann vara inne där en sväng sist vi hade spelet men för Hans är det helt nytt!
Ni kan läsa mer om spelet i ett av mina tidigare inlägg. Skrev inte någon direkt utförlig recension men den duger kanske:)

Dessutom köpte han en HDMI-kabel. Jag blev faktiskt helt chockad över skillnaden! Jag trodde inte att det kunde bli sån förbättring tack vare HD-upplösningen. En annorlunda spelupplevelse! Jag rekommenderar verkligen att man köper en sån kabel! Kostar 139 kr för en meter (vilket räcker om man har spelet ståendes nära tvn). Förstår du inte hur du ska ändra skärminställningarna när du väl satt i kabeln så är det bara att skriva en kommentar så förklarar jag:)

NY BILD ATT FÄRGLÄGGA
Det här är nästa bild jag tänkte färglägga. Ni ser ju hur långt jag har kommit hittills ;3 Jag tecknade den för väldigt länge sen men som med många andra av mina teckningar så brukar de glömmas bort efter att konturerna är färdiga. Om de har haft turen att ens komma så långt...
Hoppas att den blir lika lyckad som "Heading home".