Bamse


Usch... Ibland törs jag inte läsa Bamse. Det är så läskigt.


Jag menar, kolla bara snömannens läskiga vantar, huggtänderna och den hårda tröjan. Tur att Bamse är så modig och vågar stå upp mot såna otäckingar. (Och tur att Folkbladet har Bamse-serier på lördagar så att man får skratta lite när man äter frukost).

Gammal teckning i akvarell



Akvarell på ritpapper. A4

Väldigt gammal teckning.
Fråga inte vad de där ljusare fläckarna är, för jag kommer inte riktigt ihåg hur de hamnade där. Tror jag skulle dölja något klotter och valde att måla med någon envis vit färg för att sedan måla över när jag färglade bilden.
Gick inte så bra.

Pannkakskväll


Ikväll blir det pannkakor. Inte min favorit, men Hans blir lycklig som ett litet barn varje gång jag går med på att äta det så ibland blir det av. Synd bara att det tar evigheter att steka dem, och ett ögonblick att sätta i sig alltihop.



Ju-On: The Grudge till Nintendo Wii


Läste en recension i tidningen idag om The Grudge som kommit som spel till Nintendo Wii. Skaparen av spelet är  såklart Takashi Shimizu, som ju skapat alla japanska Ju-On (The Grudge) filmerna.

Blev såklart väldigt förtjust även om jag nog inte kommer att kunna prova det eftersom jag inte har Wii och inte känner någon som har det heller. Men nu när jag läst lite mer om spelet så verkar det inte så himla ballt iallafall.

I Ju-On: The Grudge har du endast en ficklampa till hjälp. Detta kan påminna om känslan man får när man hör talas om Project Zero (Fatal Frame), där man "bara" har en kamera att försvara sig med. Men här förekommer det visst en viss skillnad, nämligen den att det inte ens går att försvara sig överhuvudtaget i Ju-On spelet. Det förekommer inga strider. Ficklampans batteri är dessutom ens "liv" och hittar man inte nya batterier då och då så slocknar lampan och man "dör" (på vilket sätt vet jag inte än). Dessutom finns det väldigt ont om checkpoints så dör man kan man behöva göra om en jävla massa. (Kontrollen sägs dessutom vara irriterande trögstyrd).

För att sammanfatta det hela så är det här spelet mer som en skrämselsimulator. Det är alltså inte meningen att det ska fungera som andra spel, där man slå sig fram hur som helst och göra egna val. Detta är ett spel som endast är till för att skrämmas, och visst, det kanske fungerar, men hur många kommer egentligen att nöja sig med det?

Och visst ja, sa jag att historien tar sin början då du tappat bort din hund och i letandet efter den så kommer du till ett övergivet lager? Boring.


 

 

 

 


Vill du läsa mer?

http://www.denofgeek.com/games/367720/juon_the_grudge_nintendo_wii_review.html
http://cosmosgaming.com/articles.php?id=2377&articletype=review

Vill du SE mer?

http://www.youtube.com/watch?v=OjVwI3nhPPI

LITEN REPRIS


Lägger upp bilder igen på mina tavlor som är till salu. Blir en liten repris för er som redan sett dem på min gamla blogg.

Följande text och bilder är från den 13 oktober 2009!

Nu är mina tavlor och övriga målningar till salu! Har hållit på dem för länge nu och jag känner att det är dags att rensa bort det mesta. Vill inte hålla fast i allt det gamla utan leta ny inspiration och starta om på nytt igen.
Tavlorna har inga namn och inga hängare (men kan ordna det om så önskas).
Priserna är inte exakta. Finns det fler som är intresserade av samma tavla så kommer jag att sälja till den som bjuder mest. Och om det visar sig att det inte finns några intresserade överhuvudtaget så kommer jag naturligtvis att sänka priserna avsevärt. En nära vän har dock lärt mig att konst ska ha sitt pris, så jag hoppas att jag inte kommer att behöva göra det.

Är tacksam för kritik!



Olja på canvasduk (träram)

Mått: Ca 24 x 30 cm

Obs!
Är inte helt vågrät i överkanten!
Syns dock inte särskilt mycket när den hänger på väggen!

50:-




Olja på canvasduk (platt)

Obs!
Färgerna i bakgrunden är aningen grönare än vad fotot visar!

Mått: 27 x 35 cm

100:-




Olja på canvasduk (platt)
Mått: 27 x 35 cm
100:-



Olja på canvasduk (träram).
Mått: 109 x 90 cm
1200:-



Olja på canvasduk (platt)
Mått: 27 x 22 cm
200:-



Olja på canvasduk (träram)

Lågt pris pga att kanterna har blivit lite slitna!
Mått: 22 x 27 cm

50:-



Akryl på canvasduk (träram)
Mått: 30 x 40 cm
200:-

Tråk och choklad


Städar, diskar och lagar mat ikväll. Önskar att jag hade tid att göra lite roligare saker. Ska strax gå till affären och köpa choklad också för nu vill jag inte sitta utan det en kväll till.

Längtar lite till julen nu när det snart är december. Försöker verkligen hålla mig från att slänga upp massor av pynt för tidigt. En julkrans har kommit upp på dörren iallafall och det var för att jag inte hade någonstans att göra av den för tillfället. Resten kommer nog fram under helgen! Det kommer att bli trevligt!


 


TinierMe


Såg den här sidan via en reklamspalt på Facebook. Har inte spelat än, kollade mest in den för att den såg söt och rolig ut.



http://www.tinierme.com/

När jag gick i högstadiet brukade jag chatta på Habbo Hotel, en chatsida där man fixade till en egen figur och gick runt på ett stort hotell och snackade med folk.
Jag tror att den här chatsidan fungerar ungefär likadant. Har som sagt inte provat själv än och eftersom jag inte är särskilt intresserad av chat överhuvudtaget (och absolut inte med främmande människor) så kommer jag kanske inte att göra det heller. Men kanske detta är något för andra manga- och animéälskare som dessutom gillar att chatta?

Någon som provat?

MittVal Vegetarian



Den här fick jag med mig hem när jag varit hos mamma. Den innehåller 2 B-vitaminer och 5 mineraler som det kan vara svårt att få i sig när man är vegetarian. Kostar ca 120 kronor och räcker i hundra dagar (en tablett om dagen).

En tablett innehåller:

B2 100% av RDI
B12 750%(!) av RDI

Järn 100% av RDI
Zink 150% av RDI
Jod 100% av RDI
Selen 100% av RDI
Kalcium 30% av RDI

Ett gott tips till alla vegetarianer!:)

Skisser på Zuko


Har varit hemma hos mamma och bröderna från igår till idag. Vi gjorde inget speciellt förutom att se på Fåglarna och äta godis igår och plocka lite svamp idag (nu vet jag att klockan är över tolv men sålänge jag inte sovit än så är det fortfarande söndag för mig:))
Satt och kollade på Avatar också eftersom min ena bror älskar den serien. Den gick på Nickelodeon så jag fick stå ut med den usla, svenska dubbningen. Kollade på fyra avsnitt tror jag. Försökte teckna av Zuko, men det var svårt eftersom han inte alltid är i bild. Skissade med bläckpenna också vilket är sämst.
Ska ut och dela ut tidningar om en timme. Har riktigt ont i ryggen så jag får se hur det går.




The Elder Scrolls IV: Oblivion


Nu höll jag på att skriva ett låååångt inlägg och så blir jag av med allt på det mest irriterande sätt. Men det är väl bara att bita ihop och börja knappra på igen.

Jag höll nämligen på att berätta om Oblivion, fantasyspelet till Playstation 3 och PC. Tänkte spela lite idag eftersom det var ett tag sen sist. Har klarat huvuduppdraget men har fortfarande mycket kvar att göra.
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i spel och historier i fantasy/medeltids-anda, men det här är verkligen mer än så.

Historien/huvuduppdraget:
Spelet utspelar sig i Cyrodiil som är huvudprovinsen i Tamriel. Kejsaren har just blivit dödat av en okänd mördare och du blir helt plötsligt den som blir ansvarig för att hitta den rättmätiga arvtagaren till tronen. Och det måste gå undan, för när kejsaren är borta börjar portar till Oblivion öppnas överallt och Cyrodiil invaderas snart av onda varelser och monster från helvetesvärlden. Du måste hitta arvtagaren och sätta stopp för den komplott som hotar att förstöra hela Tamriel.

Detta är som sagt huvuduppdraget, men sen finns det massvis med andra uppdrag att klara. Världen man befinner sig i är enorm. Detta är inget spel som du varvar på 6 timmar, utan här talar vi om flera månaders konstant spelande! Musiken är fantastisk för att inte tala om den otroliga grafiken. Du kan göra vad du vill (fast ibland får du förstås stå för konsekvenserna, det finns fängelser i Cyrodiil) och du behöver inte känna dig låst till något uppdrag. Du gör allt i din egen takt och kan ha många bollar i luften samtidigt.
Man skräddarsyr sin egen spelfigur och man får välja mellan tio raser som är indelade i tre grupper; människor, alver och djurliknande varelser. Köper du dessutom Oblivion i platinumversion så får du dessutom, förutom en helt ny värld att upptäcka (the Shivering Isles), två nya raser att välja mellan.

Följande bilder är screenshots och inga slipade bilder för att försköna spelet. Det är alltså såhär det ser ut hela tiden när man spelar.

Klicka för att se bilderna i stort format!



Har du spelet och behöver hjälp med någonting? Skriv till mig så ska jag göra vad jag kan för att hjälpa till!:)

http://www.elderscrolls.com/games/oblivion_overview.htm

Bolt


Jag är alltid så seg med att se alla Disneyfilmer. Men när jag väl ser dem undrar jag alltid varför jag inte bryr mig mer. De är ju alltid så sjukt roliga! Jag vill verkligen veta vilka som sitter och knåpar ihop alla skämt och uttryck som gör filmerna så fantastiska.
Ikväll såg jag Bolt och blev helt såld som vanligt. Jag skrattar, fnissar, tjuter och ler mig igenom filmen och ser sen också lyckligt igenom eftertexterna.
Mina favoriter är helt klart duvorna och Rhino (hamstern). Duvorna för att de är så klockrena och hamstern för att han är så underbart tjock och ser så gosig ut.


Är ni precis som jag och väntar med att se filmer för att ni inte tror att de kommer leva upp till era förväntningar så kan jag tala om att det är helt klart värt att spendera tid på den här filmen! Men se den med engelska röster! Annars blir det lätt så att alla roliga repliker bara känns fåniga.

Seg och regnig dag


Idag blir det att försöka hålla sig innanför lägenhetsväggarna. Kallt och ruskigt ute. Fast jag och Hans går nog ändå iväg till Willys strax för att panta burkar och passa på att köpa något gott till ikväll. Finns inget att se på tv antar jag men äta kan man ju göra ändå.
Löken, Danne och Mattis dyker upp senare för att sen ta med sig Hans till repat. Och jag måste tvätta ._.


Akvarell på grundad målarduk, A4

Photoshop


Finally! Min mamma var här för bara någon timme sen och installerade photoshop på min dator. Nu blir det så mycket enklare att fixa till min bilder så att de kan visas från deras bästa och mest rättvisa sida. Fortfarande ingen scanner i sikte, men det kommer att införskaffas förr eller senare.

Trevligt att få träffa två blöta och kramiga hundar på köpet också!

Skisser från webdesign-kurs


Här är lite skisser som jag la upp på min hemsida som jag gjorde på webdesign-kursen i våras. Säkert bara 1% av alla skisser som bara ligger hemma och aldrig får bli mer än just skisser.

Klicka för att se dem i större format.


Manga & Art på Blogg.se


Nu har jag börjat blogga på blogg.se och därför kommer jag inte att vara aktiv på min gamla bloggadress hädanefter.
Jag har precis kommit igång så jag hoppas att ni står ut med den slarviga layouten ett tag!