Städa?


Hade tänkt gå till banken och på stan idag. Men jag känner mig trött och hängig så jag har ingen lust till det längre. Passar på att röja upp lite här hemma. Är inte jättestökigt, viktigast är nog disken och badrummet.

Vad ska ni hitta på imorgon?

Shoppingdag


Idag vaknade jag upp med extremt torr mun eftersom jag sovit med den öppen hela natten. Är täppt i näsan morgnar och kvällar så jag hade inget annat val. Jag sover aldrig med öppen mun annars eftersom den gärna... Stänger sig själv. Med andra ord känns det bara jobbigt att försöka andas med munnen när jag ska sova eftersom jag inte kan känna mig särskilt avslappnad.
Jag trodde att jag började bli frisk, men det ger verkligen inte med sig så lätt.

Trots att jag knappt hade någon röst imorse så ville jag äntligen få chansen att gå på mellandagsrean, så jag fick Hans att följa med mig och så ringde Lisa och ville också hänga med.

Köpte den här söta t-shirten på New Yorker. Väldigt typisk mig! (älgar<3) Inte rea-pris men jag ville verkligen ha den och den var ändå rätt billig! Köpte även ett par jeans som jag vid första anblick inte trodde att jag skulle komma i, men som till och med satt lite lagom slappt när jag fått på mig dem.



Köpte ny schampokaka (Godiva) och ett läppbalsam (Lip Service) på Lush. Dessa kan ses som julklappar från Hans eftersom jag köpte dem med presentkortet jag fick av honom på julafton.



Har jag inget för mig imorgon tar jag mig kanske ännu en titt på stan. Det blev lite stressigt idag. Går ju upp vid två-tre på eftermiddagarna och eftersom jag tar sån tid på mig att vakna så drar jag ut på det tills det tillslut blir för sent. Åker kanske hem till Lisa på kvällen också :)

Frustration


Idag var jag på Elgiganten med siktet inställt på att komma hem med en efterlängtad scanner. Det började bra och efter mycket om och men visste jag vilken jag ville ha. För säkerhets skull så åkte jag även till Media Markt för att se om samma scanner fanns för ett billigare pris. Det gjorde den inte så jag åkte än en gång till Elgiganten och fick sällskap och bärhjälp av min lillebror. När jag står i kassan och snart ska betala råkar killen som hjälpte mig med valet tidigare gå förbi och säger att jag håller i fel scanner. Jag tror att han skämtar eftersom jag inte tänkte köpa den som han själv tyckte var bäst så jag skrattar och säger att "Nej, det gjorde jag inte alls". "Jo, det gjorde du", svarar han och säger "Den du ska ha heter S305, den du håller i heter S605. Det är inte samma scanner. Vänta lite så ska jag se om jag kan hitta den rätta". Medans han springer iväg går jag och bror tillbaka och tittar om vi verkligen tagit fel, och det hade vi ju. Sen fanns visst inte den rätta i lagret just nu och det var något fel på butikens... Öh... Ja, det var något fel på deras datorer idag iallafall så att de inte kunde se varken vilka varor de hade hemma eller när de får in några nya. Det här hade visst hänt under tiden då vi var på Media Markt... Motarbetad? Lite.

Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Det var nedsatt pris på den jag ville ha och när det väl kommer in nya så är nog priset tillbaka på det tidigare igen. Det enda alternativet är väl att åka dit igen snart och hoppas att deras datorer funkar som de ska och att jag kan få veta när de får in nya scannare. Och då kanske jag kan förhandla mig till att jag kan få betala direkt och få rea-priset, och sen bara behöva hämta ut scannaren när den kommit.


Lexmark Impact S305


Vilken frustration. Hade så gärna velat få det gjort idag!

Millie och Ebba


Får man bjuda på lite hundlycka?

Gå in på min mammas (Lena Magnusson) blogg i menyn till vänster eller klicka på länken nedan!
http://www.blogtown.se/blog.php?date=2009-12-21&id=lenamagnusson

Ska ringa henne senare idag och fråga om hon vill göra mig sällskap i mitt letande efter en scanner idag eller på söndag. Jag är så förväntansfull!

Trevlig julafton, äckligt slut


Idag har vi firat julafton hemma hos Hans mamma och pappa. Det var jättetrevligt men en mycket annorlunda jul än vad jag brukar vara med om. Men det kändes som idag inte var särskilt speciell ändå eftersom jag redan tycker att jag firat julafton hemma hos mamma i veckan.

När Hans och jag kom hem satte vi oss framför tv:n och tittade på en av de tre Stephen King-filmer han fått i julklapp. Senare började den jobbiga kvällen då Hans börjar med att säga att han hittat två insekter/skalbaggar/löss i vårt sovrum. Han blev nojig och tyckte att det såg ut som vägglöss. Den ena hittade han i vattenglaset på sitt nattduksbord och den andra i min säng! Sen hittade jag en till mitt på väggen på väg ut ur sovrummet.
Vi började genast tänka på filten som jag fått av hans mamma och pappa i julklapp, och som jag, direkt när jag öppnat den och tagit ur den ur förpackningen, lagt i min säng en timme. Tänk om "lössen" kom ifrån den? Fastän den var ny? Det blev iallafall ett flitigt och frenetiskt städande av sovrummet och lyftande och konkande av otympliga madrasser. Vi struntade blankt i att klockan var över elva på kvällen och att man inte direkt får dammsuga eller dunka i golvet så dags. Vi hittade en baggliknande insekt till mellan sängarna + lite levande och döda pälsängrar. Ääääähk! Har vi sovit bland allt detta äckel? Kändes riktigt olustigt.
Sen tog jag mig en titt på en av mina mjukdjursälgar som stod på golvet. Tänkte att "vafan, är det möjligt att ängrar finns även där man minst kan ana?". Och ja, jag hittade en liten änger inkilad vid mössan som älgen har på huvudet. Aldrig hade jag trott att det var så lätt att samla på sig denna ohyra! Imorgon ska jag storstäda bland resten av älgarna och hädanefter blir det storstädning av sängarna en gång i månaden.

Nåja, inget ont som inte för något gått med sig. Nu känns sängen renare än någonsin och det kommer kännas bra att sova där inatt (även om jag är väldigt säker på att jag kommer att drömma otäcka mardrömmar om äckliga skadedjur som kryper på mig inatt).

(Nu i efterhand tror vi faktiskt inte att insekterna kom ifrån filten. Jag hade den i soffan när vi tittade på film men där fanns ingenting. Och jag kollade igenom den noga efter städningen men hittade ingenting då heller. Skadedjuren måste ha funnits där hela tiden bara det att vi nu kom i kontakt med dem alla på en gång. Dessutom var det garanterat inte vägglöss kom vi fram till. Bilderna vi letade fram stämde inte med baggarna vi hade i sovrummet.)

Rekommenderar alla att ta sig en titt på sina sängar. I, under, på, mellan... Ja, storstäda och dammsuga allt vad ni orkar!! Det gömmer sig mycket mer än vad man törs tro!


Hoppas att ni haft en underbar julafton!


Tillfrisknande i soffan


Idag har jag varit sjuk i tio dagar och det börjar äntligen kännas som om det går åt rätt håll. Bara lite snor kvar och lite hosta på morgonen. Skönt! Men för säkerhets skull så tar jag det riktigt lugnt idag och tänker inte anstränga mig det minsta.
Tänker sitta vid tv:n resten av dagen och jobba vidare på Elins julklapp. En mangateckning i akvarell på canvasduk. Det var hon själv som önskade sig så jag ska försöka se till att hon inte kommer att bli besviken. Resultatet kommer upp när hon fått den!
Sen blir det nog lite Silent Hill 2. Vet att det inte var så länge sen som jag varvade det för tionde gången eller så, men trots att alla spel i serien är bra så har jag ändå fastnat särskilt för tvåan. Vet inte varför, det är bara så jävla skitbäst helt enkelt!
Imorgon är det julafton! Men det känns som om jag redan firat den:)












Förresten, jag måste nog anstränga mig lite idag ändå. Det vore ganska gott med chokladglass och eftersom det aldrig finns vad jag vill ha hemma så får jag masa mig ut och köpa det.

Lördag morgon


Tack och lov för lördagsmorgnar! Då slipper jag gå ut i kylan och frysa fötter och fingrar av mig. Är fortfarande förbannat sjuk så det är ju inte särskilt nyttigt att bli kall för ofta just nu.


Jag bjuder på den här. Hans smyger in i badrummet när jag är i full färd med att värma upp mina fötter och fingrar, när jag tittar upp bränner han av en blixt i ansiktet på mig.


Avatar


Ikväll var jag och min familj plus Hans och min syrras kille på bio och såg Avatar. Och åh åh åh vad den var bra! Så vacker att man undrar hur man kan skapa en så fantastisk film. Det enda minuset som kommer med en så här bra rulle är besvikelsen av att vakna upp i verkligheten igen när eftertexterna dyker upp på duken. För hur tråkigt blir inte ens eget vanliga liv i jämförelse med den drömliknande värld man just har upplevt? Blä!
Gå och se den här filmen på bio! Det är en verklig upplevelse!





Fatal Frame / Project Zero


Tycker du att spel som Silent Hill och Resident Evil är det bland det bästa som uppfunnits? Då antar jag att du också har spelat Fatal Frame-serien. Har du inte det kommer här en liten recension av det första Fatal Frame-spelet följt av kommande recensioner av tvåan och trean.

Jag kom i kontakt med Fatal Frame-spelen (som i Europeisk utgåva döpts om till Project Zero) för ca 5 år sedan hemma hos min storasyster. Kommer inte ihåg vilket spel det var jag provade först men det spelar ingen roll för jag blev i vilket fall som helst helt såld på de här spelen.


 


Första spelet utspelar sig i den stora herrgården Himuro Mansion. I introkapitlet spelar du Mafuyu Hinasaki, en ung man som letts till huset efter att han genom media har hört att hans mentor och nära vän, den kända författaren Junsei Takamine, försvunnit spårlöst tillsammans med medarbetare då han besökt Himuro Mansion för att samla material till hans kommande bästsäljare. Mafuyu har ett sjätte sinne och han visar sig ha rätt angående sina misstankar kring försvinnandet när han tar första steget in i herrgården. Han kommer snart att upptäcka att det inte finns någon återvändo och att det inte finns tid över till att fly.

Några dagar efter att Mafuyu gett sig av utan att återvända börjar hans lillasyster Miku misstänka att Mafuyu gått samma öde till mötes som författaren Takamine, och genom ett brev som hennes bror lämnade innan han gav sig av hittar även hon vägen till Himuro Mansion.
Väl där börjar letandet efter hennes bror. Hon hittar kameran som hennes bror hade med sig, och som han själv fått ärva av deras mor som gått bort i en mystisk död tillsammans med deras pappa. Hon kommer att upptäcka att kameran inte fungerar som andra kameror och att hemligheterna och myterna som herrgården bär på inte är så illa som historien berättar, de är värre...

Historien bakom spelet sägs bygga på en sann historia (dock kan man ju ifrågasätta om det inte bara är ett vanligt reklamtrick).


KARAKTÄRER

Miku Hinasaki

Lillasyster till Mafuyu Hinasaki och spelets huvudrollsinnehavare. Har precis som sin bror ett sjätte sinne som de båda verkar ha fått genom sin bortgångna mor Miyuki. Hennes bror är den viktigaste personen i hennes liv då deras föräldrar inte längre finns i livet. Hon har svårt att få vänner på grund av att de flesta verkar tycka att hon är för annorlunda och lite konstig tack vare hennes speciella förmåga. Mafuyu är den enda som förstår henne.


Mafuyu Hinasaki

Den enda familjen som Miku har kvar efter deras föräldrars död. Har ett sjätte sinne. Vill bli journalist och Takamine är hans förebild.

Miyuki Hinasaki

Mikus och Mafuyus mor. Var också väldigt ensam som liten på grund av hennes sjätte sinne. Lämnade över sin mystiska kamera till hennes barn innan hon dog.

Junsei Takamine

Föredetta berömd författare som letar efter en historia att grunda en ny bestseller på. Han hoppas på att hitta intressant material kring historien om familjen Himuro, som sades utföra förbjudna och religiösa Shinto-ritualer i deras stora herrgård. Försvinner spårlöst under besöket på Himuro Mansion.

Koji Ogata

Koji är Takamines redaktör. Han valde att följa med Takamine på utflykten för att samla material till hans egen skräcktidning.

Tomoe Hirasaka

Takamines assistent. Har också ett slags sjätte sinne och hade dåliga föraningar kring besöket på familjen Himuros herrgård, men ville inte säga något till Takamine eftersom hon själv var nyfiken på dess historia.


MILJÖER

Himuro Mansion

Hela spelet utspelas i Himuro Mansion, men det är inget minus. Huset är väl utformat och inget rum är det andra likt. Herrgården är enorm, byggd i gammaldags, typisk japansk design och är väldigt vacker trots att det förfalllit och uppenbarligen blivit hemsökt av vålnader.
Herrgården ligger nedanför ett stort berg i utkanten av en liten okänd by. Det sägs att det för länge sedan bodde en väldigt maktfull landägare här som hade kontroll över hela området. De lokala invånarna talar fortfarande om familjen Himuro och berättar om alla myter och historier kring dem. Men ingen av berättarna är beredda att gå nära herrgården, och nu har den förfallit och blivit ett med den stora skogen som omger den.


"I wonder how long it's been since my brother and I began to see things other people can't see"


MINA BETYG

Grafik och miljöer: 8/10
Riktigt bra grafik med mycket detaljer och vackra, japanska miljöer. Många mörka och skumma rum och korridorer, men inte störande skum belysning och man har alltid en ficklampa till hands.

Historia: 10/10
Kan till en början verka som en löjlig story att grunda ett spel på, men ju mer man spelar, desto mer upptäcker man att historien bakom Himuro-familjen berättar om otäcka religiösa ritualer och en stor massaker ledd av herrgårdens sista ägare. Känns efter ett tag inte som om det handlar så mycket om en vanlig spökhistoria, och inte heller som om spelet skulle kunna spelas av barn. Historien känns verklig och riktigt obehaglig, vilket såklart är meningen.

Musik och ljud: 8/10
I likhet med Silent Hill och Resident Evil så förekommer här inte bara härlig och stämningsfull musik utan även små läskiga ljud som t ex knakande golv, vinande vindar och barn som skriker eller ropar. Ljud som hjälper till att öka skrämselfaktorn.

Uppfinningsrikedom: 9/10
Har du tidigare spelat ett spel där ditt enda vapen är en kamera? Nej, tänkte väl det. Det är det som gjorde spelserien så unik ifrån första början. Uppgradera kamerans funktioner med hjälp av spökenas själar som du fångar, och använd olika styrkor på kamerafilmen för att alltid använda den bästa styrkan till de olika spökena du möter.
Visst, rollen som liten och söt, men ändå modig, "hjältinna" har man ju spelat tidigare, men det är ju ändå något som hör till när man ska få känslan av utsatthet. För det är ju klart att en liten, ensam tjej alltid har sämre odds när det kommer till överlevnad? Nej... Men det är väl det som är meningen.

Styrning: 7/10
Jag glömmer alltid bort vilka knappar som styr vad om jag inte spelat spelet på ett tag, vilket kan bli riktigt jobbigt när man plötsligt måste vara snabb med att försvara sig. Men det finns 8 olika inställningar du kan ändra på för att styrningen ska passa bäst för just dig.

Underhållning: 10/10
För alla som älskar spel i Survival Horror-genren är detta ett spel att älska. Och ett spel att varva om och om igen!




Vill du läsa mer?

http://www.deafgamers.com/projectzero.htm


http://www.videogamesblogger.com/2007/07/16/fatal-frame-1-review-xbox-ps2-tecmos-ghost-capturing-survival-horror-game-snaps-my-soul.htm

Vill du SE mer?

http://www.youtube.com/watch?v=BTEEsY8lMx0

Make it stop


Det är om möjligt ännu värre idag.
När jag är frisk önskar jag ibland att jag kunde få vara sjuk så att jag kan tycka synd om mig själv och ligga i soffan hela dagen och äta godis. (Kan jag ju annars med, men det känns mer okej när man är sjuk). Och så sker det, och då är det inte alls lika roligt längre. Jag vet inte ens vart jag ska ta vägen. Och det finns bara en ynka panodil kvar...
Pratade i telefon med syrran idag. Det var roligt, men inte så skönt efteråt. Halsen mår helvete.
Och just det; våra grannar kom och knackade på idag och sa att det har varit "försök till inbrott" i vårat förråd inatt. Någon har bänt upp dörren till deras förråd och tydligen har tjuvarna även försökt att dra ut prylar genom gallret på vårat förråd. Hur dum får man vara? Om det inte kändes som om mitt huvud skulle explodera så fort jag reser mig upp så skulle jag gå ner och kolla så att vi verkligen har kvar allt, men det har vi säkert.


Hans och "Börge"


Herregud


Usch för den här dagen. Gårdagen var helt underbar och så kommer det här som ett slag i ansiktet. Är riktigt förkyld med snor och svullen hals och huvudvärk, ja allt som ingår i en förkylning. Kände mig tvungen att gå upp vid klockan två men det kändes som om jag bara hade sovit en timme eller så. Duschade och tvingade i mig lite mat som Hans lagat. Kände mig sömnig igen så jag tog med mig täcket in till soffan och la mig för att somna framför tvn. Det var inte så svårt men som alltid när jag lägger mig på fel tider på dygnet så drömmer jag sjuka drömmar och varje gång jag vaknar tror jag att jag sovit i flera timmar fast det bara gått 5 minuter eller så.
Mitt huvud känns blytungt och snart är det dags att gå ut i kylan. Varför glömde jag köpa nya vantar i söndags? Mina fingrar kommer frysa till is :(


Nej, den här dagen var inget att hurra för


Moster fyllde 60, och jag 21


I lördags firades min moster som fyller 60 år snart. Det blev en trevlig kväll med mat, lekar och mycket prat och skratt. Och den kvällen kom det snö som ett helt fantastiskt inslag till en redan lyckad kväll!
(Bilder kommer eventuellt om jag åker hem till mamma så småningom!)

Men igår (söndag) firade jag mig själv eftersom jag fyllde 21. Det blev en del besök under dagen och jag tror  att jag drack te och åt godsaker för en hel vecka framåt. Mina presenter bestod av en hel del ätbart, som choklad, te och bakelser, men också pengar som ska gå till en scanner och lite annat roligt. Fick dessutom en kamera av Elin och ett par benvärmare av Lisa. Hade en riktigt bra dag!




En liten del av gänget som satt och mös i vardagsrummet den här dagen!
(dåligt ljus på den här bilden dock. Vi hade nämligen nersläckt och massor av ljus och sånt och det ville inte kameran att någon annan än vi skulle få se)





Det här ljuset stämmer bättre in på verkligheten :)




Folk verkar tycka att jag ska äta upp mig lite. Presenterna bestod bland annat av 2 sorters muffins, saffransbiscotter, polkaskorpor, pepparkakor, geisha, mörk choklad och hjärtformad aladdinchoklad. Tur att mina gäster åt friskt av det jag hade bakat iallafall så att det slapp bli något över av det :)

Stress!


Nu händer det grejer. Idag ska jag försöka hinna med att tvätta (håller på just nu), färga håret, handla present med mamma, städa och baka.
Imorgon måste jag hitta ett långt linne eller en kjol för jag har verkligen inget att ha till mina strumpbyxor och favorittröjan. Min moster ska ha 60-års-fest imorgon och jag vill gärna vara lite "tjusig".
På söndag fyller jag 21 och det kommer hit lite gäster som jag vill bjuda på fika så det är därför jag måste hinna baka lite. Har en känsla av att jag inte kommer hinna särskilt mycket så det kanske blir så att jag måste köpa lite färdigbakat också :P

I skolan


Jag har inte haft särskilt mycket att skriva den senaste tiden. Eller egentligen är det bara lathet för jag har massor att säga men vet inte riktigt hur jag ska formulera mig och hur jag ska få ut allt på rätt sätt.

Idag gjorde jag iallafall första delen av nationella provet i matte A. Läste igenom de två kapitlen jag hade kvar igår och eftersom det var saker som jag redan kunde så kände jag mig lugn. Får se vad resultatet blir. Andra delen är samma tid nästa vecka. Skönt att ha lite mer tid på sig att repetera ännu lite mer. Och jag slipper de två sista proven eftersom det ändå är uppgifter därifrån inbakade i det nationella.

Igår hade Anna och jag Mysteriet på greveholm-maraton. Vi är överens om att det är den allra bästa julkalendern och förmodligen alltid kommer att vara. Måste säga att den var lika bra nu som när man var... 8(?). Dock kanske man inte blev riktigt lika rädd när Greven dök upp :)

Om en halvtimme ska jag med bussen och åka först till Hageby Centrum och sen hem. Får se hur bra det går i Hageby eftersom jag inte hittar där längre sen de byggt om allting. Ska iallafall försöka hitta ett linne och svarta strumpbyxor, och eventuellt en väska. Borde inte vara så svårt?
Men jag börjar ångra mig lite eftersom jag är jävligt hungrig och glömde ta med mig något att äta när jag åkte hemifrån idag. Kanske skulle ta det imorgon och åka till Ingelsta? Huvudsaken är att jag hinner köpa något tills på lördag då min moster ska ha 60-års-fest. Usch, jag kan inte bestämma mig.

Herregud, jag måste försöka hitta lite julklappar också!


Tokyo Mew Mew vol 1 och 2 - Till salu


Köpte de här två första pocketböckerna i serien Tokyo Mew Mew för ungefär fem år sen (då de precis hade börjat komma ut på svenska) men kände inte att det var något för mig. Känner heller inte att det är något jag vill spara så nu vill jag sälja dem.
Böckerna är i fint skick (har bara läst dem två ggr).




Tokyo Mew Mew, Volym 1 (till höger!!)
Ca 180 sidor.
Pris i butik: ca 60 kr
Mitt pris: 30 kr

Tokyo Mew Mew, Volym 2
Ca 190 sidor.
Pris i butik: ca 60 kr
Mitt pris: 30 kr


"Vad som helst kan hända i mangans förtrollade värld. I Tokyo Mew Mew är tjejen Ichigo med om en konstig olycka som gör att hennes DNA korsas med en utrotningshotad vildkatts. Snart träffar hon andra tjejer som har varit med om samma sak och det dröjer inte länge innan de får en förklaring till varför. De är utvalda, de ska rädda jorden från attackerande utomjordingar. Samtidigt jobbar de på ett café och försöker gå på romantiska dejter utan att avslöja sitt superhjälte-jag. Det är inte så lätt som det låter, inte när kattöron envisas med att hoppa ut ur huvudet.

Tokyo Mew Mew är en söt historia om fem medvetna superhjältinnor där det är lätt att få en favorit att identifiera sig med. Historien är spännande, rolig och filmisk samtidigt som den väcker medvetenheten om till exempel miljöförstöring.

Tokyo Mew Mew tecknas av Mia Ikumi och skrivs av Reiko Yoshida. Det är en ganska ny manga som publicerades för första gången i Japan i mitten av år 2000."

Källa: http://www.bonniercarlsen.se/Bocker/Bokpresentationssida/?isbn=9789163844263

Är du intresserad av att köpa dem eller känner någon som kanske är det? Hör av dig till mig!