LÖRDAGEN

Jag dör av tristess. Men jag har väl själv satt mig i den situationen så då får jag väl finna mig i det. Jag orkar inte så mycket, och har heller inte lust att orka något. Satt själv och tittade på film ikväll. Eller jag och hallonsodan... Sjysst lördag. Såg lite mer än halva Australia innan Girl, Interrupted började vid midnatt så då tog jag en paus och tittade på den istället. Jag är grymt kär i Winona Ryder i den filmen. Så snygg att man blir helt sjukt avis.
Vet inte om jag borde sätta mig och se klart Australia eller om jag helt enkelt borde betee (hur stavas det? Bete? Betee?) mig ansvarsfullt och gå och lägga mig.

LEARNING

Fy fan vad svårt det var! Det kommer dröja ett bra tag innan jag vant mig. Slarvigt som fan blev det. Så här långt kom jag på en hel timme! Pjuuuh~

För er som använder ritplatta ofta, tyckte ni också att det var svårt i början? Några tips?

WACOM BAMBOO ONE A6

Köpte den här "nybörjarplattan" idag. Ska strax plugga in och testa den. Har aldrig använt ritplatta förut, så jag hoppas att jag kommer att vänja mig fort och ha stor nytta av den. Har länge velat ha en och den här var superbillig.

BIOFINITY TORIC
Jag dör, vad dyrt det blev med undersökningen inräknat. Kollade upp vad de kostar på lenson.com, men det blev exakt samma pris. Kommer alltså inte undan billigare ens till nästa gång. Fick reda på att linserna jag använder är dygnetrunt-linser och kan användas hela tiden i en månad. Men fan, man törs ju inte sova med linser!?

Nu ska jag spela vidare och börja ta död Mangano-familjen i The Godfather II.

Och för övrigt är jag mer än redo att bli miljonär så att jag slipper mina pengabekymmer.

WOLF'S RAIN

Text ur Manga Mania nr 3, 2007.

"Det är vanligt att populära serier animeras för TV. Wolf's Rain började däremot sitt liv som anime. Den sändes i 26 avsnitt på Fuji-TV, en av japans största TV-kanaler. De fyra avslutande avsnitten gavs ut i form av en OVA (Original Video Animation, animation direkt för video). Skapare av Wolf's Rain är animestudion Bones, som bland annat har gjort Fullmetal Alchemist, och manusförfattarinnan Keiko Nobumoto. Nobumoto har bland annat arbetat med den populära rymd-och-jazz-animen Cowboy Bebop, samt långfilmen Tokyo Godfathers, utgiven i Sverige av Studio Anime.

En av mangaversionens stora behållningar är de snygga teckningarna av Toshitsugu Iida, som tidigare även var känd under namnet Sundi. Djur är vanligt förekommande i Iidas serier och han har fått smeknamnet dobutsu shijin, "djurpoeten". Hans senaste projekt är även det en science fiction-manga med namnet Terepasi Shojo Ran ("Telepatiflickan Ran").

Av animens 30 avsnitt har det gjorts en manga som är samlad i två volymer. Med andra ord har man varit tvungen att stryka en hel del ur originalet. Historierna börjar mer eller mindre identiskt, men dedan går handlingen isär. Men mangan är inte bara en nedbantad version av animen, utan snarare en alternativ, kompletterande berättelse. Det förekommer flera sidohistorier i manga som inte finns med i animen överhuvudtaget och dessutom har mangan ett helt annat slut. De är båda skrivna av samma författare, och har samma teman och karaktärer."


En värld inte olik vår, i en inte alltför avlägsen framtid. Krig och miljöförstöring har gjort världen till en hård, ogästvänlig plats, där varje dag är en kamp för överlevnad. Vargen Kiba kommer vandrande från ödemarkerna till staden, lockad av en doft; en förnimmelse av ett fjärran paradis. På vägen träffar han andra vargar som på olika sätt lärt sig att smälta in bland människorna. Men till vilket pris? Hur länge kan man leva i människoskepnad innan man förorar sin vilda natur?
Alla låter sig inte heller luras; den alkoholiserade f.d. polisen Quent Yaiden ser genom vargarnas förklädnad, och har svurit att döda dem alla. Och även om han först betraktas som galen, får allt fler upp ögonen för vargarnas återkomst. Varför har de kommit? Och vad har de för koppling till den mystiska månblomflickan?


Några utdrag ur serien:

Serien är väldigt poetisk och vacker. Vargarna styrs av en längtan efter att hitta "Månblomflickan", Cheza, som ska leda dem vidare till Paradiset. Trots att det vore enklare att bara fortsätta leva som tidigare så vet de att de inte kommer att få ro förrän de hittat det de söker efter. De hade det svårt redan innan äventyret började och de får det inte lättare senare.
Det är inte alltid så lätt att förstå sig på historien i sin helhet. Hur den börjar och hur den slutar. Jag har även svårt att få grepp om alla karaktärerna.
Serien innehåller en hel del våld men lämnar även plats för scener fyllda av tankar och dialoger. Det är en ovanlig historia som sticker ut, och kanske passar den inte alla. Den är dock ovanligt kort, så man hinner inte tröttna innan serien avslutas.


 


TOMT
Hej! Mitt liv står still just nu. Eller möjligtvis går det bakåt. Det har hänt mycket som varit trevligt, men jag snöar in mig på de negativa tankarna och tycker att inget duger.
Jag har känslor, men det här är ingen känsloblogg. Därför blir den lidande och får stå tom när jag drabbas av de här perioderna av trötthet och ångest. Det är ingen ursäkt, det är en förklaring.
Jag kan inte ta ansvar för någonting. Jag kan inte skapa någonting. Och jag kan tydligen inte ens vårda det som borde betyda mest, kärleken.