BAD UPDATE

Allvarligt, det här går ju inte framåt alls. Från att ha haft alldeles för mycket tid... Till att knappt ha någon tid alls. Iallafall inte till att sitta vid en dator. Semestern började för en vecka sen, och jag har knappast suttit hemma och tagit det lugnt. Jag tror att jag skulle kunna sitta och skriva hur mycket som helst här nu egentligen... Men det skulle inte ha något alls att göra med bloggens ämnen så därför väljer jag att strunta i det. Vet inte när jag kommer att få tid att skriva igen, men det kommer när det kommer :)

GÖTEBORG


Nu drar jag till Göteborg i några dagar. Skriver inga inlägg under tiden. Ha det bäst!

LAMPA

I designkursen i trean skulle man göra en lampa. Jag gjorde den här. Blev väldigt nöjd med den och det enda jag hade velat ändra på är längden på sladden, som blev lite kort. Tecknet ska betyda "drake" eller "svart drake", minns inte vilket. Men ärligt talat kan det lika gärna stå "bajs".
Jag gav bort lampan till min mamma. En dag hade en av hennes katter ner lampan på golvet så att den bröt ena benet och dog en oåterkallelig död. Blev lite ledsen kan man väl säga.
Vet att det ser ut som om den lutar lite, men det är lögn. Vet inte vad jag hade för inställning på kameran men allt blev lite skevt. Kolla bara på kanten på byrån.

*TihIIHiihII*
Om ni tror att jag är seriös med den här bilden så slår jag er.

HEJ VÄRLDEN! NU SER JAG DIG!Hämtade ut glasögonen och mitt första par linser idag. Fan vad ovant det känns. Inte bara glasögonen i sig utan synen! Allt är så skarpt! Allt är så tydligt! Nästan så att det blir för mycket att titta på! Men de sitter lite löst så jag ska nog gå tillbaka och be dem fixa till dem lite till. De gjorde det typ två ggr när jag var där men jag tycker fortfarande att de halkar ner.
Funderar på att ha den översta bilden till "presentationsbild" i menyn. Eller den understa, haha!8D

Förresten blev jag totalt nerkörd av en kvinna på permobil idag 5 min efter att vi lämnat Glasögonmagasinet. Det var helt galet! Hon hade åkt bakom oss ett bra tag där vi gick gatan fram. Sen ropade hon på oss för hon ville stanna och känna på Hans skinnjacka som är fullproppad med nitar och annat kraffs. Sen när hon skulle åka iväg igen så tittade hon åt ett annat håll och körde rätt in i mig som stod snett bredvid henne. Jag trodde hon såg mig först så jag flyttade inte på mig så noga. Trodde att hon skulle stanna upp och svänga, men det gjorde hon ju inte utan fortsatte. Det roliga var att det tog typ två sekunder innan hon ens uppfattade att hon var i full gång med att mejja ner mig totalt. När hon väl stannade hade mitt ena ben hakats fast mellan hennes fötter eftersom hon hade ett mellanrum där. För att inte göra det pinsamt för henne (och mig!!) så skrattade jag bara och sa att hon har ju glasögon så hon borde inte kunna köra in i folk sådär, och hon borde ha röd- och grönljus monterade på hennes permobil. Hon sa att hon blev så tagen av Hans jacka att hon inte såg sig för och bad så hemskt mycket om ursäkt.
Nu har jag ett blåmärke på låret och det gör ont lite här och var. Hans och hans lillebror som var med tyckte självklart att det var hur kul som helst!

SUGAR SUGAR RUNE
De två bästisarna Vanilla och Chocolat är nominerade till tävlingen som ska utse trollvärldens nya drottning. Tillsammans skickas de till människornas värld där de, som täckmantel, ska låtsas vara vanliga skolflickor. Tävlingen går till som så att de båda ska se till att pojkar blir kära i dem så att de med hjälp av en trollformel kan ta deras hjärtan. Efter att de tagit hjärtat slutar pojken att vara intresserad men kan bli det på nytt om och om igen. Olika färg på deras hjärtan betyder olika saker (t ex så är ett rosa hjärta ett tecken på stark passion, och ett gult hjärta, kallat pisse, endast ett tecken på chock) och är värda olika mycket. Värdet mäts i ecure, som är trollvärldens egen valuta. Med dem köper tjejerna bland annat olika magiska föremål som kan vara till nytta, både i och utanför tävlingen.
Den som samlat flest ecure när tävlingen avslutats blir trollvärldens nya drottning.
Chocolat och Vanilla måste inte bara kämpa för att vinna tävlingen samtidigt som de vill hålla sin vänskap stark, de måste också se upp så att de själva inte blir kära i någon annan. Blir de det och deras hjärta lyser rosa så måste de ge sitt hjärta till den de blivit kära i. Eftersom de inte har fler än ett hjärta så dör de när de ger bort det, eller får det stulet av en trollkarl.
För Vanilla verkar det gå riktigt bra i människornas värld. Till skillnad från hur det är i trollvärlden, där de tuffaste tjejerna är populärast, så är hon en riktig idealflicka att bli kär i eftersom hon är söt och blyg och försiktig. Chocolat (seriens huvudperson) däremot, som istället är tuff och bråkig, har inte lika lätt att samla hjärtan eftersom ingen pojke blir kär i henne.

Sugar sugar rune är en shoujo-serie och riktar sig alltså främst till tjejer, förmodligen den lite yngre  målgruppen. Författaren är Moyoco Anno, en modeförfattare och mangartist som skapat många josei-serier. Gift med regissören till animén Neon Genesis Evangelion.
SSR är fullproppad med kläder och mode och är tecknad i en bedårande stil. Spinkiga tjejer med extra stora ögon och poppiga kläder finns det gott om i serien och den klassiska bilden av små tuffa häxor är tydlig. Bilderna är fina (när man väl vant sig vid den originella stilen) och historien okej. Romantik finns det gott om och vikten av att vårda den starka vänskapen är ett tydligt budskap. Hade velat ha mer action för att serien skulle falla mig mer i smaken, men jag kanske helt enkelt tillhör fel målgrupp för att uppskatta den för vad den är, haha!
Serien finns också som animé på 51 episoder!Volym 1

Några utdrag ur volym 1


NY DESIGN


Så... Vad tycker ni?

Har suttit många timmar med detta nu. FÖR många timmar. Jag har suttit stilla så länge att man nästan kan höra kroppen gnissla och gnälla när jag reser mig upp. Kunde fan inte bestämma mig för hur jag ville ha det så det var riktigt irriterande när man satt där och malde och såg klockan ticka iväg utan att man hann med i tempot.
MEN... Nu är det färdigt. Och eftersom jag inte behöver tänka på det här med den nya designen längre så kommer jag nu att skriva som vanligt igen (det vill säga inte typ en gång var tredje dag, utan runt ett inlägg om dagen).

Nu är klockan tjugo över fyra på morgonen och solen är på väg upp. Kanske dags att ge upp och gå och lägga sig?

LEKERKlicka för att se större bild.


Måste ta en paus för att laga mat nu. Fan att man måste äta ibland. Det sätter stopp för mitt flow. Hade jag bott ensam hade jag hoppat middagen idag.

För övrigt har jag för ovanlighetens skull haft min pappa på besök idag. Bakade lite hallonmuffins så snabbt jag kunde för att ha något att bjuda på. (Och slevade i mig så mycket smet att jag fick ont i magen).
Och så flurar min sambo och hans band vidare med sin nya skiva och sitt omslag så det är aldrig en lugnt stund här hemma. Borde jag flytta ut ett par dagar för att få lite lugn och ro?:P

OVETTIGT

Det händer saker angående DRC (Dead Raped Children), min pojkväns band, och jag försöker hjälpa till så gott jag kan. De har spelat in en ny skiva och det ska göras skivomslag. Dessutom har de en spelning på gång nu i juni.
Det känns som om dagen runnit iväg utan att jag gjort så mycket. Jag avskyr att gå runt och känna mig seg, sliten och ful och inte ha ork att göra något åt det. Jag vill ut och värma mig i solen men den har gömt sig under hela tiden jag varit vaken (enligt Hans började den gå i moln lagom tills jag gick upp) så det blir ganska svårt. Ovettiga dag, ovettiga jag.
Vill sätta mig och göra klart min nya header, som btw kommer bli helt awesome, men risken finns att det blir pannkaka av det eftersom jag inte är så pepp just nu.

NY SYN PÅ VÄG
Idag var jag äntligen på synundersökning och köpte nya glasögon och beställde linser. Jag längtar tills jag får komma och hämta dem om ca två veckor och börja se världen med skärpa igen efter så många år i dimman:P Vill inte missa en endaste detalj mer och fan vad allt kommer att bli så mycket lättare.
Valde ett par riktigt nördiga bågar i RayBan Wayfarer-stil. Kändes lite (mycket) vågat sådär, men efter smakråd från två av mina favoritpersoner så bestämde jag mig för att det blir hur bra som helst. En vanesak helt enkelt: ju mer man tittar på dem, desto snyggare blir de. Varför tog jag inte kort när jag provade dem!?

Säger sorry till den som tycker att det skrivits lite lite här de senaste dagarna. Men det är så det är. Just nu händer det lite annat som inte riktigt har med bloggen att göra:)
Ikväll ska jag fortsätta nörda mitt Pokémon silver och se lite till på Stephen King's The stand. Den är ju för fan 6 timmar lång och jag har svårt att hitta tid till att sitta framför tvn så länge.

LUDET OCH LUDDIGT

GUIDE - BYTA BATTERI I GAME BOY-SPELET
Har precis börjat spela mitt Pokémon Silver igen efter flera års uppehåll. Anledningen  till uppehållet var att spelet raderade mina sparade filer hela tiden. Jag trodde att spelet bara gått sönder, men efter att min brorsas Gold version också börjat radera filerna så tog han reda på att batteriet i spelet var problemet. Det ser nämligen till att klockan i spelet fortsätter att gå även när du stänger av, så att du alltid har rätt tid när du spelar. Efter flera år (vare sig du spelat mycket eller inget alls) så tar batteriet slut och måste bytas ut.

Det är inte alla som tänker på detta men med lite pill kan man byta ut batteriet helt på egen hand.

Du behöver egentligen en mycket speciell skruvmejsel till detta men det går även bra med ett eller två mindre, vanliga, platta, skruvmejslar. Batteriet du ska ha heter CR2025.
* Lirka upp skruven som sitter på baksidan av spelet. Självklart ska du vrida motsols! När du fått loss skruven får du isär spelet genom att trycka framsidan neråt.

* Inuti kommer du att upptäcka att batteriet sitter ordentligt fast mellan två "tabs". Det finns ingen anledning till att vara rädd och försiktig här. Vill du få bort batteriet så måste du ta i med hårdhandskarna eftersom tabbarna sitter stenhårt fast i batteriet. Bry dig inte om att tabbarna kommer se helt misshandlade ut när du är färdig, de kommer att fungera ändå. Se bara till att använda en platt tång och platta till dem lite så att de inte är så knöggliga.

* Lägg dit det nya batteriet precis så som det gamla låg och lägg tabbarna mot batteriet. Sätt helst dit en liten bit tejp som kan hålla ihop allt. Jag valde världens sämsta tejp som bara kladdade så jag bytte ut den sen mot vanlig genomskinlig!!

* Sätt ihop spelet igen och börja spela. Spara när du kört en stund och stäng sen av spelet för att starta om och kontrollera att din sparfil finns kvar. Prova flera gånger och kanske med några timmars uppehåll (bäst att vara på den säkra sidan).

Det finns massvis med instruktioner på youtube, men jag tyckte att de flesta sög så därför gjorde jag en egen  guide. Vill påminna om att detta inte är någon garanti för att spelet ska fungera igen. Är du oförsiktig så kan du råka ha sönder spelet. Men jag säger såhär... Vad har du att förlora? Byter du inte batteriet kan du inte spela spelet mer (om du inte vill köra början om och om igen tills du vill kräkas på introt) och byter du det kan något råka gå fel och då kan du inte heller spela.

Värt ett försök! Lycka till!

PINEAPPLES
Fan vad alla bloggare (iaf de flesta av de jag läser) har blivit all crazy about dessa tröjor. Jag är inte sämre (eller bättre?) och har också köpt en. Det är jättesöta tryck på de flesta, men jag pallar inte tröjor med "fåniga" texter på, så jag köpte den här. Blev ändå mest imponerad av själva passformen på tröjorna. Grymt sköna!