RESIDENT EVIL - CODE: VERONICA X
HANDLING


Claire Redfield är på jakt efter sin storebror Chris, en polis från specialenheten S.T.A.R.S., som har försvunnit under en utredning av Umbrella Corporation. Företaget ligger bakom den stora katastrofala spridningen av det så kallade T-viruset som gör att människor blir till zombies. Spelet tar sin början då Claire tagits till fånga efter att hon tagit sig in i en av Umbrellas hemliga ö-baser. Hon måste ta sig från ön så fort som möjligt och fortsätta sitt sökande efter sin bror. Hon stöter på en ung man namn Steve och tillsammans försöker de fly ön, samtidigt som de måste slåss mot diverse muterade varelser och psykotiska människor. Och när de väl lyckats fly fältet väntar nya problem...


KARAKTÄRER
(Text ur spelmanualen)
Claires nyfikna personlighet gör henne till något mer än bara en vanlig college student som älskar att åka motorcyklar. Hon gav sig av till Raccoon City för att leta efter hennes bror Chris, som försvunnit under mystiska omständigheter. Hon blev snabbt involverad i en rad otäcka incidenter skapade av the Umbrella Corporation. Tillsammans med polisen Leon S. Kennedy lyckades hon fly staden. Tre månader senare beger hon sig till Europa efter att ha samlat ledtrådar angående hennes försvunne bror. Hon blir ganska snart fångad av the Umbrella Corporation och förs till deras fängelse på en isolerad ö.


 

En medlem av den särskilda polisstyrkan S.T.A.R.S. och en tuff agent med en vilja av järn och en kropp av stål. Han är en expert på att hantera handvapen. Tidigare en flygvapenpilot och en förstklassig flygare. Efter att ha löst "herrgårdsincidenten" förflyttades han till Europa med hans team Jill och Barry för att ta reda på sanningen.


 

Trots att han är ung och oförsiktig är Steve en sjysst kille innerst inne. Han hyser starka känslor gentemot sin familj men anledningen till det förblir ett mysterium. Han blev tillfångatagen tillsammans med sin far och hölls fången i ett fängelse, tillhörande the Umbrella Corporation, på en isolerad ö. Under en kupp mot företaget, ledd av en okänd organisation, lyckadea han fly under tumultet som uppstod. Steve stöter på Claire och äventyret tar sin början.
MINA BETYG


UTSEENDE OCH MILJÖER: 7/10
Utseendemässigt väldigt likt de tidigare Resident Evil-spelen. Ungefär samma sorts miljöer och bara en aning bättre grafik. Helt okej filmsekvenser som dessutom förekommer rätt ofta. Människorna ser lite robotliknande och stela ut, men det mesta ser tillräckligt snyggt ut för att spelets grafik ska bli mer än godkänt.

HISTORIA: 8/10
Historien tar vid där RE2 slutade. Claire letar efter sin bror men blir tillfångatagen. Den komplicerade historien om Alfred och Alexia är så sjuk och vriden att man inte annat kan älska den och att det dessutom förekommer både nya som gamla karaktärer i spelet bidrar till att man både får känna igen sig samtidigt som man får något nytt att gotta sig i.

MUSIK OCH LJUD: 7/10
Helt okej ljud även om jag inte är så förtjust i musiken. Stönande zombies och ljudet av andra fiender avslöjar om du behöver försvara dig eller inte och vissa ljud kommer även överraskandes i samband med korta filmsekvenser. För övrigt väldigt få ljudeffekter förutom den typiska musiken som jag lätt tror att de flesta Resident Evil-fans kan associera med spelserien.

STYRNING: 3/10
Tyvärr får styrningen bara en trea av mig. Visserligen går det att vänja sig lite grann allt eftersom man spelar, men det är fortfarande störande svårt att styra sin gubbe emellanåt. Problemet är att man styr utefter gubbens eget höger och vänster. När han/hon (du spelar både som Claire och Chris i det här spelet) står med ansiktet mot "dig" så måste du alltså trycka på högerknappen för att han/hon ska gå åt vänster på skärmen, alltså gubbens höger och ditt vänster. När gubben är vänd med ryggen mot dig är det oftast inget problem att styra, men eftersom vinklarna skiftar ganska ordentligt i spelet så får man vara beredd på att det kan bli riktigt svårt att styra emellanåt. En vanesak, men tråkigt att behöva bli så skadad när man precis börjat spela för att man knappt kan fly undan sina fiender utan istället kanske råkar gå rätt in i famnen på dem.

FIENDER: 5/10
Även om zombierna i det här spelet inte är som de i Resident Evil 4 (som både kan springa och använda vapen) så är de faktiskt rätt svåra. De är långsamma men eftersom utrymmena är trånga blir det svårt att springa förbi dem eftersom de samtidigt har en jävla förmåga att suga sig tag i en som sugproppar. De är snabba med att vända sig om och när den ene har mumsat klart kommer ganska snart en annan och hugger tag i en. De andra fienderna man möter i spelet är lika svåra. Inte så läskiga eller fantasifulla, men svåra och ytterst irriterande. Hungriga hundar, gigantiska spindlar och mutanter med gummiliknande armar är några av varelserna man stöter på i spelet.

UNDERHÅLLNING: 8/10
Efter att ha varit förbannad över den svåra styrningen ett tag så kan man efter att vanan satt sig börja njuta av spelet och tycka att det är riktigt underhållande. Spelet är förvånansvärt långt och när man trodde att det var över upptäcker man att fler problem dyker upp. Ett minus är att det kan bli onödigt mycket spring fram och tillbaka mellan olika ställen och att det då kan vara lätt att glömma var man varit och vart man är på väg. Ett plus är att man får spela både som Claire och som Chris, och även Steve en väldigt kort stund (eller är det fler än en gång? Kan inte minnas just nu).
Ett spännande spel med mycket action och med en lagom svårighetsgrad.

Läs mer om Resident Evil - Code: Veronica X här!

 


DAGENS "SKISS"Blir ingen skiss idag utan istället blir det en flera år gammal teckning som inte har fått bli färglagd ännu.
Tycker det varit lite tyst på spelfronten så imorgon dyker det upp en recension av ett spel i Resident Evil-serien.

BIRDSLinne, Monkii


SUNNY DAYElin

 


Hans


Det är inte det att det inte hänt saker och ting eller att jag inte har något att skriva om. Det är bara det att jag är lite lat och dessutom hinner jag inte skriva så mycket när Hans jobbar som han gör och lägger sig sjukt tidigt. Vår dator står nämligen i sovrummet! Ganska opraktiskt, jag vet.

Hur som... Igår var jag, Hans och hans lillebror och fikade med Elin. Vädret var ju överraskande fint och det kändes rätt nödvändigt att försöka pallra sig ur lägenheten och göra någonting. Jag är sämst på att vara aktiv... Men när jag väl tvingar mig att vara det så är det så värt det!

FÖDELSEDAGSFIKASigge och Hans mamma
Idag kom Hans föräldrar, morföräldrar, bröder och faster med sambo hit för en födelsedagsfika. Mycket folk på liten yta. Vi har en riktigt stor balkong men knappt tillräckligt med stolar och bord. Det bjöds på smörgåstårta med tonfisk och räkor så jag fick nöja mig med att sitta och titta på och smutta på en kopp te. Story of my life...

Fick rosor av Hans faster. Tyckte det var riktigt gulligt av henne. Det var ju inte ens jag som fyllt år!

SMÅ GLÄDJEÄMNEN

Köpte trosor idag. Exciting info? Kände inte för några komplicerade hotter than hot-trosor så jag köpte ett tre-pack hipsters för 70 spänn. Vita med små prickar på kanten. Ganska tråkiga, men de är ju sköna iallafall. När jag kom hem och avlägsnade den rätt stora pappersbiten som höll ihop dem upptäckte jag att det satt en skapligt stor rosett på dem.
Men det var väl gullligt
, tänkte jag, och blev med ens mer nöjd med mina budgettrosor. Mycket spänning i min vardag ibland...
Vad jag tror att jag försöker säga är att när de större problemen hopar sig så är det de små glädjeämnena som gör skillnaden. Om det så bara gäller små söta rosetter på trosorna...

MAN VET ATT MAN...
... Spelat för mycket Resident Evil 4 när ens allra första tanke, när man ser en klunga fåglar i träden eller på marken, är att man vill ta fram sina granater eller sin Rocket Launcher och spränga dem allihop på en gång för att sen plocka upp eventuella skatter som de suttit och hållit på.

IN THE SWEETEST EMBRACE


 


Blue States - Season Song


VAD F...!?
Hade precis kommit hem från en kompis och möts av det här när jag kommer innanför dörren. Varför!!!??? står Zac Efron och smeker sig själv på våran sovrumsdörr? Misstänker en viss födelsedagspresent till Hans från en viss Lök.  Fy fan...

DAGENS SKISS X3


Idag blir det tre skisser och i miniatyr. Vill ju att de ska vara rätt stora men det blir så fult om jag lägger upp dem i full storlek då. Lite perfektionist.

Första och andra bilden är, som ni säkert ser, skisser av en och samma figur. Den tredje tog jag med bara för att jag tycker den liknar den första figuren lite och tyckte att det kunde vara praktiskt att lägga upp alla bilderna på en och samma gång.

Bilderna är ca 3 år gamla. Har tagit bort lite plotter för att de ska bli tydligare, men annars brukar mina skisser inte bli mycket plottrigare än såhär. Är det ett enkelt motiv så brukar jag veta ganska direkt hur jag vill att det ska se ut.

Den sista figurens ben är jävligt skevt, men annars är jag rätt nöjd med bilderna. Lovar att visa upp några av mina allra fulaste bilder en dag. Jävligt pinsamma teckningar, men när jag ser på de där allra äldsta bilderna så förstår jag ju samtidigt att jag blivit mycket bättre. Övning ger faktiskt färdighet!

BAKBILDER

Varför blir det alltid färre kakor/bullar än det står i receptet? Det slår aldrig fel!
Det skulle bli ca 30 stycken!Och här skulle det bli 12-15 stycken! Det blev bara åtta!
Dessa blev helt fantastiskt goda! Måste göra fler!BAKA BAKA MÅNGEN KAKA

Igår hade jag en jättetrevlig kväll med kompis, film och snask. Känns inte som om sånt blivit av så ofta på senare tid. Men kul när det händer!

Tänker sätta igång och baka nu för imorgon fyller min pojkvän 28 och jag vill bjuda honom på något gott. Han valde Hallongrottor och jag valde amerikanska chokladmuffins, så jag får helt enkelt göra både och! :)~

Blir ingen skiss idag heller... Men imorgon! Promise!

Trevlig kväll!

SUNDAY AFTERNOON
Sitter och lyssnar på Radiohead och funderar på om jag ska dammsuga eller inte. Vilka funderingar.

Kunde inte somna imorse så jag satt och kollade på en massa youtube-klipp på mobilen. Och så slog tanken mig; Undrar om JAG finns på youtube? Undrar om jag finns därute på en sån där klassiskt pinsam video som någon lagt ut för sitt eget nöjes skull. Var tvungen att kolla upp det och till min förvåning (och till en början fasa) så gjorde jag det! Videon är i jättedålig kvalitet så först var jag inte ens säker på om det verkligen var jag. Men jag inser nu att det faktiskt måste vara det för ju mer jag tittar på klippet så minns jag mer och mer. Jag kan höra rösten från en gammal kompis till mig också vilket gör mig mer säker. Jag ser helt lost ut, har på mig någon annans tröja och jag undrar om jag är full. Känner inte igen någon annan på klippet så jag undrar verkligen vart fan jag var?
Titeln är jätterolig; "Sug på den Annica".
Sen finns jag kanske med på diverse andra klipp, men det här var vad jag fick fram genom att söka på mitt eget namn.

Finns du ofrivilligt med på youtube?

DAGENS SKISS
Alltså, jag hade helt glömt bort det här med dagens skiss. Hur förvirrad är jag inte? Allt jag försöker komma ihåg bara faller ur händerna på mig hela tiden. Inte lätt inte.

Men det här är iallafall skissen för idag. Jag vet inte ens riktigt vad det ska föreställa. En hund? En varg? En varulvsliknande varelse? Äsch... Bara kladd i vilket fall som helst. Tänkte att det kunde vara bra att visa något annat än bara människor i mangastil.

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!

IBLAND TÄNKER JAG PÅ
... Hur det skulle vara att vara någon annan.

Det var länge sen sist som jag tänkte såhär men idag slog det mig igen. Jag låg och sov när Hans kom hem från jobbet och han kom in och satte sig på sängkanten och väckte mig. Sen satt han där och pratade med mig, tittade på mig, smekte mina kinder och min panna. Och då började jag fundera på hur jag ser ut i hans ögon. Jag började fundera på vad han tänkte på, vad han har sett och fått uppleva idag, hur det skulle kännas att vara han. Ha alla hans livsupplevelser i minnet och alla hans tankar och hans intressen. Hur skulle det kännas att sitta där och vara Hans, sitta där och titta ner på en tjej som ser ut som jag. En tjej som jag då inte skulle veta lika mycket om helt plötsligt.

Jag tänker såhär om rätt många människor. Undrar hur det skulle vara att vara han? Undrar hur det skulle kännas att vara hon? Se världen genom dennes ögon. Få tänka som någon annan.
Det är ganska fascinerande att fundera på, men samtidigt blir jag ju inte mycket klokare av det.

Det är som när jag häromdagen började fundera över hur långt universum sträcker sig. Och om det ens tar slut någonstans, hur ser då slutet ut? Inte kan det vara en vägg, så vad är det då? Det kan ju inte vara oändligt!? När man trodde att jorden var platt måste man väl samtidigt ha trott att man kom till en kant och kunde trilla ut i ingenting, men hur ser då universums "kant" ut? Argh! Jag blir galen! Jag vill veta!
Världen är stor och jag är liten, det fattar jag. Men hur liten är jag?