KAOSETS AFTON
Jag vet inte vad jag ska göra ikväll. Valborg känns så himla överskattat. Hela stan förvandlas till ett fylleslag och gamla som unga tappar både vett och etikett. Jag blir så trött. Vad är valborg för firande egentligen? En del går och kollar på brasan och lyssnar på tal. Resten börjar supa vid kl tre och "lever livet" hela kvällen/natten.
Känner mig som en skröplig liten tant som inte vill lämna sin lägenhet för hon är rädd för alla farliga ungdomar där ute som kan slå ner henne och ta hennes handväska.
Jag skulle också vilja dricka öl och ha det trevligt ikväll... Men det känns som om det bara är samma sak hela tiden. Kvällarna ser alltid likadana ut och folket är alltid detsamma.
Kanske är jag bara barnslig, kanske är jag bara onödigt skeptisk... Kanske önskar jag mig bara en ny tillvaro/omgivning.

Äsch, vad bittert! Ska gå och duscha av mig allt det här negativa nu!
Önskar alla en trevlig kväll! Och jag hoppas att ni tar hand om er (och inte minst varandra)!

W.I.P.
Alltså, hon ska inte peka på sig självXD Tanken är att det ska sitta något på hennes finger... Vilket antagligen kommer att bli en trollslända eller någon annan fin insekt. Känns lite som favorit i repris sen kackerlacksbilden? Sen har jag en bakgrund att klura på (som självklart ska vara större än det som syns på bilden. Ge jättegärna förslag om ni bär på fina idéer), hår att färglägga klart och så resten av alla skuggor och ljus. Och så känner jag mig fortfarande inte helt hundra vad gäller skuggningen i hennes ansikte.

Och på tal om rubriken "W.I.P."! Jag kan ha drabbats av storhetsvansinne nu när jag skriver detta men... Det känns som om jag var förste man ut att börja använda denna praktiska förkortning. Jag svär, jag hade aldrig sett någon skriva det innan jag gjorde det för att jag var så trött på "work in progress". Det lät mycket roligare med w.i.p.! Och numera ser jag det t o m hos självaste Kan Dee ibland!
W.i.p. w.i.p. w.i.p.! WIIIIIIIIP!!!! *Y U No...-grimas*

Ska försvinna ner i sängen nu. Godnattmorgon!

PÅ HUR MÅNGA STÄLLEN FINNS DU?
För ett tag sen slog det mig hur pass lång tid det tar för mig att kolla igenom alla sidor jag brukar hänga på. Det har börjat bli alldeles för många!
Det jag brukar börja med är bloglovin', sen går jag vidare till mailen, bilddagboken och facebook. Sen kollar jag läget på Paradise manga innan jag tillslut slår över till deviantArt och dreglar över snygga teckningar. Sen får vi inte glömma bloggen som jag loggar in på om jag ska skriva något. Och så kanske jag senare tar en titt på We<3It. Allt detta tar väldigt mycket tid och ibland känner jag att jag suttit jättelänge vid datorn utan att ens ha gjort något vettigt. Bara "kollat runt". Det värsta är att jag inte känner att jag kan dumpa en enda av sidorna/kontona. Jag följer dem slaviskt!

På hur många ställen finns du?

UPPFRISKANDE DUSCH
Gick upp tidigt idag för att gå på en aktivitet på AF. Det visade sig att det var inställt (eller nåt... Inte ens gubben vid info-disken visste) utan att de skrivit det på hemsidan, så det var bara att åka hem igen. Vädret fortsätter dock att vara underbart och det gör allt så mycket lättare.
Har mestadels hållit till på balkongen idag och druckit soppa och vaktat katter (så att de inte skulle få för sig att hoppa upp på räcket). Alldeles nyss duschade jag även av några dammiga och trötta växter och ställde ut dem i ljuset. Hoppas att de piggnar till lite nu!:3

Har lärt mig lite nya trix i photoshop som jag längtar efter att få missbruka så ikväll hoppas jag att jag får tillfälle att teckna och lyssna på musik i några timmar!

BLIVANDE FLINTIS
Jag tappar allt mitt hår. Det började lossna rätt mycket för typ ett par månader sen och det verkar inte få något slut. Jag tappar riktigt mycket och jag kan inte förstå varför. Jag har fått en del del mjäll också (vilket heller knappast är önskvärt) och blivit otroligt öm i hårbotten.
Jag vill så hemskt gärna gå till frisören och snygga till mig och färga det riktigt mörkt. Men hur sugen blir man på att klippa sig när håret bara blir tunnare och tunnare? Och hur sugen blir man på att färga nästan svart när mjället ligger som ett lager damm bland hårstråna? Vet inte vad jag ska ta mig till faktiskt. Fortsätter hoppas att det en dag ska börja hålla sig på plats igen.
Nu ska jag gå och duscha... Och jag fasar för hur mycket som kommer lossna den här gången:S

HUR MAN ELIMINERAR SKRÄPPOST
Jag fattar inte hur det gick till... Jag brukade aldrig få så mycket skräppost förr, men de senaste månaderna har skräppost-mappen blivit riktigt fullproppad med skit. Minst 40 mail varje dag. Blev så fruktansvärt trött på det (okej, trött är ett milt ord, vissa dagar blev jag verkligen helt galen och satt och skrek som en idiot över Nichlaes och Julie och David och allt vad de heter som fortsätter skicka all skit till mig varje dag från samma adress) eftersom jag måste kolla igenom hela mappen innan jag tömmer den helt så att jag inte råkar radera något som faktiskt är av värde och som ska skickas till inkorgen.
Så nu har jag blockerat alla mail som slutar med dessa adresser... So far. Det är ungefär fem av dessa som jag verkligen fått hundratals ifrån så det är skönt att slippa. Klockan är fem i sju och än är skräppost-mappen fortfarande TOM idag! Phuuu~

DET DÄR PROVRUMMET
Idag gjorde jag en första övning hos psykologen (där jag går på kbt). Jag har varit där många gånger men tills nu har vi mest pratat och jag har fått träna mig själv lite på egen hand hemma.

Idag tog jag steget in det ett rum som jag verkligen hatar; provrummet. Och nej jag pratar inte om provrummet i klädaffären, utan provrummet på vårdcentralen. Där man tar..... *ryser*... Blodprov. Jag kunde ha tackat nej, men jag tackade ja. Fattar ni hur stort det är för mig? Jag tackar JA till att vistas i detta otäcka rum som jag drömde mardrömmar om när jag var liten!
Det gick otroligt bra! Det var så litet, ljust och fint inrett (nåja, så fint inrett det kan bli på ett tråkigt sjukhus) och den lilla damen som jobbade där inne blev så glad när jag klev in där och skulle vänja mig av med min rädsla. Hon var verkligen jättesnäll och uppmuntrande. Jag vågade till och med sitta i stolen! *hör fanfarer ljuda i huvudet* Kände mig som ett litet barn där inne och det fattades väl bara att jag hade hållit psykologen i handen när vi klev innanför tröskeln:P Jag var väl bara inne där i några minuter, men det gjorde så stor skillnad! Jag är så nöjd med mig själv. Så glad!:)

Vet inte vad det blir av resten av dagen. Min pojkvän fyller år idag så det är han som har talan och får bestämma vad vi ska göra ikväll:)

DEN FANTASTISKA MJÖLKEN
Kan faktiskt inte låta bli att bli sur över sån här jävla skitreklam. Måste jag skriva varför? Det är klart jag måste för inte många fattar vem de har att tacka för deras underbara helt fantastiska glas mjölk med alla 18 av 22 näringsämnena i (herregud vad arla tjatar om det hela tiden!!). Det är alla de där inlåsta korna som får stå där i sina små bås och mjölkas och mjölkas hela livet ut, ända sen de fött sin första kalv (som de inte fick se i mer än några dagar... Om de inte har oturen att bli  bestulna på dem redan efter en dag). Vi stjäl deras mjölk, och de flesta verkar tycka att det är helt i sin ordning

Det är reklam som denna, som t ex uppmanar folk att dricka minst 5 dl(!!!) mjölk om dagen, som gör att jag snarare vill sluta dricka mjölk överhuvudtaget. Jag struntar i att jag inte blir lika "stark" som alla som gladeligen dricker dessa otroliga mängder mjölk. Fattar ni hur mycket mjölk alla korna måste stå och producera åt oss människor om ALLA ska dricka sina 5 dl om dagen!?? Det är helt galna mängder!

Fortfarande inte övertygade, hm? Nej jag förstår det... Tyra är ju en riktig förebild alltså. Säger hon: "Drick mjölk!" Så bör man ju göra det. Man blir ju stark. Till skillnad från kossorna.

Pojkar och flickor, män och kvinnor! Drick mindre mjölk!

SÖDERKÖPING I SOLSKENFrån vänster: Söt tjej, lurvig hund, grimas.

Igår åkte jag och Hans till Söderköping och hälsade på bästa vännen Elin och hennes hund Fritiof. En promenad och en fika blev det. Vädret var underbart precis som det varit nästan varje dag den senaste veckan.

FACE
Kan inte hålla mig till en teckning i taget utan skiftar lite mellan flera stycken istället. Inte den mest effektiva metoden tyvärr eftersom det gör att det tar hundra år och lite till för mig att bli helt klar med alla. Jag gillar inte att jag har så svårt att koncentrera mig på endast en sak i taget. Ska alltid hålla på med alldeles för många saker samtidigt så att jag tillslut inte orkar slutföra något alls av det. Och det gäller inte bara teckningar.
Nu måste jag verkligen gå och lägga mig... Solen har börjat gå upp och pojkvännen kommer strax hem från jobbet (och då vill jag inte sitta här framför datorn och visa vilken barnrumpa jag är som inte kan gå och lägga mig i tid):P

ATT DRÄNKA SITT BYTE
Att katter gärna leker med sina byten en stund innan det blir dags för dödshugget vet ju de flesta. Och det finns många sätt att leka med (tortera) sitt offer på. Våra katter tar gärna med sig saker de leker med till sin vattenskål och släpper ner det där i. Sen sitter de och slår på saken när den flyter runt där i vattnet. Ibland tar de tag i det igen, lyfter upp det ur vattnet och kör runt med det på golvet... Och sen tillbaka ner i "grytan". Man kan hitta allt möjligt däri. Från små leksaksmöss till tops och matrester som legat i slasken.

KUNG FU OCH ANATOMI
Började skissa lite efter att jag sett klart på Shaolin wooden men igår. Tänkte att jag skulle träna på anatomi och samtidigt få teckna lite häftig kampsport. Men det blev nog mer "indiandans framför lägerelden" snarare än kung fu... Heh:/

SHAOLIN WOODEN MEN
Igår tittade jag på den här shaolin kung fu-filmen från 1976. Den handlar om en stum ung man, "Little Mute",  som när han var liten såg sin far mördas av en maskerad brottsling. Han vill hämnas hans far men det enda han vet är att den maskerade mannen var skicklig på kampsport.
Han börjar studera på en skola som lär ut shaolin kung fu, men han lär sig alldeles för långsamt och börjar förlora hoppet om att bli tillräckligt skicklig för att, när ödet bestämmer att det är dags, utmana sin fiende.
Av en händelse stiftar han bekantskap med en man som hålls fastkedjad i en grotta nära platsen där han brukar träna. Fången uppskattar det vänliga sällskapet och lär Little Mute en annan, mer aggressiv, kung fu-stil än skolan hittills visat honom. Senare blir han även lärd av en nunna som förklarar att kung fu inte ska användas till att döda, utan endast till självförsvar och för att träna sin styrka. Little Mute använder sig därefter av en kombinerad teknik som inkluderar både stilen som fången lärt honom och nunnans "glidande ormen"-teknik.
Little Mute är redo att lämna skolan... Men först måste han klara av det slutgiltiga testet för att bli en riktig shaolin-utövare; han måste kunna besegra the Shaolin wooden men, som är en samling trädockor radade i en lång korridor... Och som attackerar alla som försöker passera genom den.
The shaolin wooden men väntar honom... Och senare även den slutgiltiga kampen mot hans fars mördare.

Jag är väldigt svag för kung fu-filmer så ni kan ju gissa om jag gillar den här filmen? Jackie Chan är ju väldigt ung här och det är knappt man känner igen honom... Men bra skådespeleri bjuder han självklart på! Historien känns lite klyschig, men man får tänka på att det är en gammal film och att det inte hade hunnit skapas så jättemånga filmer med liknande handling ännu.

Lite kul info: När jag läste på wiki så bekräftades min misstanke om att Mokujin från tekken-serien är skapad utifrån trämännen i filmen... Precis som karaktären Lei Wulong är baserad på Jackie Chan (dock inte som "Little Mute").


MAJORA'S MASK
Har börjat spela Legend of Zelda - Majora's mask nu och ska fortsätta med det hela kvällen. Har inte spelat det förut, faktiskt. Bara sett på när mina bröder spelat ibland.
Känner mig riktigt trög eftersom jag ibland inte verkar fatta så bra hur man ska göra. Tror det är för att det går på tid... Att hålla tider har aldrig varit min starka sida;)

ONE PIECE?
Har inte haft något intresse av att  kolla in den här populära mangan förut, men efter att en kompis gett sitt positiva omdöme så har jag blivit lite mer sugen:)
Ni som läst/sett One Piece... Vad tycker ni om den? Och vilken version är bäst... Manga eller anime?