LITE I TAGET AV FÖR MYCKET


 
Som jag förklarat tidigare har jag lite svårt för att bara göra en sak i taget. När det gäller att ge sig in i spel finns det inga undantag heller. Finns så jäääkla mycket jag vill spela just nu men tiden räcker inte till allt. Det här är iallafall de fem spel jag spelar mest just nu. Jag kör liksom några "kapitel" på ett spel en dag, sen nästa dag tar jag och kör några på ett annat osv osv, i mån av tid. Jag borde ha lagt till Skyrim också eftersom jag fortfarande kör det ibland, men tror ni fattar grejen ändå. Stanna tiden någon, snälla, för jag har en del att göra!
 
Vilka spel går varmast hos er just nu?

PLANER EFTER LITE PLANERING


 
Och så var det ju den där resan till Japan också som jag tänkte skulle få utvecklas till lite mer än bara en dröm.
  Efter mycket grämmande, funderingar och lite pepptalk till mig själv så har jag i stort sett bestämt mig för att resan ska genomföras början av våren 2014. Det enda jag inte bestämt än är hur länge jag vill stanna. 3, 6 eller 12 månader? Jag har tänkt plugga japanska där och jag måste bestämma mig i ganska god tid med tanke på att studentvisum måste införskaffas om det blir mer än 3 månader. Och så kan ju boendet vara bra att få klart för sig så tidigt man kan.
 
En sak jag önskar väldigt mycket är en resekompis. Antingen vill jag hitta någon som redan bor där eller någon man kan resa dit tillsammans med. Det känns inte nödvändigt att gå på samma skola eller bo på i samma område, bara ha någon vänlig, bekant själ att ringa och träffa när allt känns lite väl svårt eller då man bara vill prata lite svenska efter så mycket japanska:P Jag är övertygad om att jag kommer att lära känna en mängd nya människor och vänner under vistelsen men det kan ändå kännas bra att ha någon bredvid sig till en början innan man blivit lite hemma.
  Jag har aldrig varit utomlands, aldrig flugit och aldrig heller pratat ett främmande språk någon längre tid. Det kommer att bli tufft som satan för mig. 
 
Hör gärna av er om ni, precis som jag, har funderingar på en språkresa till Japan och själva söker resekompis! Eller om ni känner någon bekant som gör det! Det skulle uppskattas enormt mycket och alla tips är välkomna!

ÄN ÄR DET INTE SLUT!


 
Okej, så i lite mer än 5 månader har ni fått stå ut med my face in YOUR face vid varje besök i den här bloggen (och bara för att jag själv stör mig så fruktansvärt på den bilden nu så kommer jag att avlägsna den så snart som möjligt). Jag satte punkt utan att själv erkänna för mig själv att jag hade det och då fick allt stå orört, dött och tyst månad ut och månad in utan planering av när allt skulle vakna igen.
  Inspirationen tog slut, jag fick ett jobb, min sambo började spela WoW och ockuperade hushållets gemensamma dator, jag slutade teckna och allt blev ganska mörkt och trist. 
   Jag har alltid haft svårt att koncentrera mig på en sak i taget. Jag ger mig in i för mycket och när jag inte hinner allt jag vill hinna så tar det istället stopp och inget av det jag påbörjat blir ens i närheten av färdigt. Jag är inte bättre nu. Bloggar, ser på tv, har spotify igång, dricker en bortglömd och avslagen cola och skriver mail och läser manga... Inte undra på att det blir rätt körigt här i min lilla värld och jag klarade inte av att uppdatera bloggen pga allt annat som tog över.
 
Vad som hände efter den 6 maj är mest ingenting egentligen. Jag hade planer för sommaren som inte blev av pga jobbet, jag har inte tagit mitt körkort än pga min mors skruttiga sketbilar som inte går att övningsköra med särskilt ofta och jag tog inte ett enda dopp på hela sommaren. Jag undrar om jag ens kom i kontakt med några solstrålar pga det dåliga vädret...
  Hösten har varit sådär. Lite mycket stress och ångest och annat skojigt. Vad jag lever på just nu är att sluta jobba där jag är nu och få åka och träffa min syster och senare njuta av en fin jul och ett välbehövligt nytt år. 
 
Nu när jag suttit här och hävt ur mig lite ursäkter och sådär så kan jag istället tacka för väldigt fina kommentarer och mail som fortsatt ramla in under tiden som bloggen stannat upp. Alltid uppskattat och även om det gett mig lite dåligt samvete och lite prestationsångest över att ha övergivit något som folk faktiskt verkar ha uppskattat, så har det också drivit mig till att ta upp skrivandet igen och inte tänka att det är försent och förlorat ännu.
  Designen kommer att ändras efter nyår och en del inlägg kommer att tas bort (endast de mer personliga inläggen som inte kan kopplas till kategorierna ni ser i headern). Det kommer fortfarande dyka upp en del sådana inlägg men eftersom jag tyckte att det förut blev lite väl mycket av den varan så kommer jag försöka att fokusera på det som bloggen är ämnad för.
 
Slut på ordbajset! Ha det bäst och fortsätt höra av er, vad ni än har på era hjärtan! Jag uppskattar all kritik, allt småprat, fina komplimanger och intressanta diskussioner och frågor!
 
Ja mata!