RESIDENT EVIL - DEGENERATION


Har inte haft något särskilt för mig så jag passade på att se en film som jag fick av Hans bror i samma veva som han var här och installerade datorn. Det är den animerade Resident Evil-filmen Degeneration.
Tyckte den var helt okej, väldigt välgjord utseendemässigt sett. Älskar ju den här sortens filmer så jag blir ofta nöjd oavsett upplägg och handling.

Här kommer en recension av filmen från ps3blogg.se, orkar nämligen inte skriva en egen ikväll. Så all text inom citattecknen kommer därifrån och bilderna står jag för. Har lagt upp dem ungefär i den ordningen som de visas i filmen. Enjoy!Claire


Rani

Claire, Rani och Frederic
"Jag tillhör dem som både gillar Resident Evil-spelen och själva spelfilmerna (förutom Apocalypse), och det är roligt att se att Capcom har så många idéer när det gäller sin zombieinfekterade värld. Resident Evil: Degeneration bryter mönstret som skapats av de andra filmerna och utspelas ett år efter spelet Resident Evil 4, med andra ord en stund innan Resident Evil 5 som släpps nästa fredag. Det rör sig alltså om en helt och hållet datoranimerad film på runt 90 minuter som ser ut som en enda lång mellansekvens ur ett spel, och för att sånt ska komma till sin rätt så krävs det ju helt klart ett högupplöst format som Blu-ray.Leon S. Kennedy


Greg och Angela
I filmen får vi än en gång se Leon S. Kennedy och Claire Redfield återförenas (för första gången sedan det andra spelet). Claire arbetar för miljö- och räddningsorganisationen TerraSave och befinner sig på Harvardvilles flygplats när den plötsligt drabbas av en zombieepedemi, och Leon skickas till platsen för att lösa situationen. Handlingen följer sedan en tv-spelsmall och är inte särskilt djuplodad, men det förekommer ett par givna vändningar. Rent berättelsemässigt så är det inget att hänga i julgranen, men det är ändå trevligt att se att Capcom har vågat ta en rätt vanlig genre och ändå välja att släppa den i datoranimerat format i stället för att använda skådespelare. Vi har kommit rätt långt i utvecklingen, och såväl karaktärernas rörelser som röster känns rätt bra, även om det konstigt nog varierar lite mellan de olika personerna. Att röstskådespelare är olika bra är en sak, men det blir underligt när t.ex. Claire inte alls är lika detaljerad som t.ex. Angela Miller, samt att senatorn Ron Davis rör sig styltigt och verkar ha färre leder än de andra.


Det är även frestande att låta bildbetyget påverkas av animationerna och texturerna, samt bedöma ljudkvaliteten efter röstskådespeleriet, men det vore inte rättvist. Saken är dock den att bildkvaliteten kunde ha varit lite bättre, då det sällan är något som verkligen får bilden att kännas riktigt levande. Vid vissa fasadöverblickar så känns det som att det är en inspelad scen, men annars är det mest som en modern filmsekvens. Ljudet är bra med en dialog som är lätt att höra samt ljudeffekter och bakgrundsmusik vars ljudmix känns helt okej. Vad gäller extramaterialet så är det aningen tunnsått, men det finns en del rätt roliga och ovanliga saker som talmissar vid inspelningen, en “bild i bild”-funktion som visar fakta om filmen samt en fejkad intervju med Leon. Dessvärre så är Resident Evil: Degeneration uselt undertextad, med en handfull språkmissar som fick mig att skratta högt. Hade dessa gjorts med glimten i ögat och en tydligare medvetenhet så hade det passat rätt bra, men i de här fallen var det bara åt skogen.Leon och Angela


Leon och Angela

I det stora hela så känns filmen som en helt okej actionrulle, men det känns föga legitimt att ha behövt lägga ned allt arbete på att göra den animerad. Däremot så är den bra för datoranimerade filmers framtid, och andra fans av serien lär uppskatta att få se de klassiska karaktärerna dyka upp igen."


Leon, Angela och Claire


PÅ G


Okej, nya datorn är installerad och allt har fungerat bra. Har precis installerat scannern på nytt också, men har inget redigeringsprogram i datorn än. Provade ett program som installerades tillsammans med scannern men det gick inte ens att spara bilderna i jpeg-format där så det känns inte så användbart. Haha, fick använda mig av Paint för att beskära bilden ytterligare efter att ha beskurit den första gången innan scanning och för att spara den i jpeg-format. Paint ser förresten verkligen annorlunda ut i Windows7.


Färdig bild (nåja, tills vidare)Skiss


Har börjat med en ny tankegång (eller egentligen är den inte alls ny för jag har försökt mig på den flera gånger innan) som heter "Avsluta det du påbörjat!!!". Vad som menas med det är att jag bör tvinga mig själv att sluta med att bara spotta ut skisser hela tiden och koncentrera mig på att verkligen göra något av det jag redan påbörjat. Den här bilden var en av alla mina skisser som bara ligger i en hög och som jag länge velat göra något med. Teckna rent den och färglägga är ju alltid en början.

Som sagt så har jag inget redigeringsprogram än, därför ser inte håret så himla roligt ut just nu. Mer som en grön hjälm. Men man gör så gott man kan med det man har.

NY DATOR


Ikväll kommer jag inte att visa upp några nya teckningar eftersom Hans och jag införskaffat en ny dator. Äntligen! Vi tänkte installera den ikväll med lite hjälp av Hans bror och sen måste jag installera min scanner på nytt. Det var inte direkt krångligt men jag tror inte att jag kommer att få varken tid eller ro till att lägga upp några teckningar idag tyvärr.
Är väldigt förväntansfull! Datorn vi har nu är urgammal och skärmen är tjock men ändå liten (vet inte hur många tum). Nu har vi en 22 tums plattskärm med full HD, vilken skillnad!! Och vad mycket mer plats vi kommer att få på skrivbordet! (Och jag kommer att kunna spela Siiiiiims!!)

SNÖÖÖÖ


Undrar om folk har en enda tanke på vad Hans och jag fått gå igenom för att dela ut alla tidningar inatt. Det var inte det minsta plogat någonstans och det var ett rent helvete. Det tog mycket längre tid än vad det brukar ta och det var tur att Hans var hemma och kunde hjälpa till annars hade jag väl inte varit klar förrän klockan sju imorse.

Annars, när man inte måste kämpa sig igenom det, så det är jättefascinerande när det kommer såhär mycket snö. Allt ser helt översvämmat ut! Spårvagnarna stod t o m still igårkväll.

Inatt är det förhoppningsvis lite bättre plogat så att man kan njuta av all snön utan att man måste koncentrera sig på att bara försöka överleva tidningsrundan.

Hade inte jag fötter alldeles nyss?Någon kommer att bli försenad till jobbet idag.
Liten och trött.


FRUSEN KISSE


Idag känner man sig nästan lite inlåst pga ovädret där ute. Jag som är så grymt sugen på choklad idag och affären känns som om den ligger flera kilometer bort.
Hade tänkt att jag skulle ta vara på den här dagen och få sitta i lugn och ro och teckna lite men när jag kom ut i köket idag för att äta frukost insåg jag att jag inte skulle få ro att göra något idag förrän jag städat upp allt som samlats de senaste dagarna. Jag har varit så laaat.

Förresten kom min pojkvän hem för en stund sen men drog lika snabbt igen. Men han hann fråga om jag sett en katt i trapphuset när jag gick ner med soporna i soprummet. Han sa att när han var på väg till jobbet tidigare idag så hade det suttit en svart katt i trapphuset, helt frusen och skakandes. Han hade hälsat på den och den verkade väldigt nervös.
Jag har aldrig sett en katt här förut och ingen hund heller (förutom mammas hundar då när hon varit här). Familjerna som bor i det här huset har inga djur och inte tror jag att det var någon bra plats katten valde heller för här bor massor av barn som inte är så snälla mot djur.
Hade önskat att Hans tagit med katten upp till mig så att han kunde få ligga med mig i sängen och värma sig. Jag är så kär i katter men har ingen egen pga att jag inte vill ha en innekatt. Hoppas katten hittade en varm mysig plats att vara på tillslut.

Nu ska jag trotsa vädret och ge mig iväg till affären.

NYA PENNOR


Var hos Lisa idag, men innan jag gick dit åkte jag till stan och införskaffade tre nya färger + en ny blyertspenna och ett suddgummi. Jag trodde inte att blyertspennor någonsin skulle behöva införskaffas. De verkar ju finnas överallt. Likadant med sudd. Men jag började upptäcka för någon vecka sen att jag faktiskt aldrig kunde hitta några blyertspennor här hemma. Och jag har bara två sudd som är så små att de inte är mycket att ha längre.
Kul med lite nytt!Nya pennor i färgerna Cool Grey 2, Pastel Green och Meadow Green.En enkel skiss som får visa upp färgerna.


Den grå färgen är egentligen bara till för att vara en mörkare skugga tillsammans med en ljusare grå. Enligt mig består en riktigt bra svartvitt skuggning av minst tre färger (med vit och eventuellt svart inräknat). På den här bilden skulle jag med andra ord behövt en till ljusare grå. Får se om min Warm Grey 1 kan funka annars får jag skaffa en till Cool Grey i nyans 1.

KALL


Jag har absolut inget att göra idag. Jag vill inte sitta ensam hemma hela dagen men jag fryser helt sanslöst mycket så jag vill samtidigt inte gå ut. Täcket sitter som ett enormt klistermärke runt mig och det är jag väldigt nöjd med.


Blä vad det är kallt!


Jag ska nog bege mig till soffan. Kanske försöka leta upp en film jag inte sett. Och på tal om film, den där Tomie-filmen jag skrev om var inte särskilt bra. Lite halvkomisk emellanåt, men inte läskig.

HEADER IN PROGRESS


Tänkte visa hur jag kom fram till hur min header skulle se ut och vilka idéer jag hade från början. Jag tycker själv att skisser och sånt är skitkul att titta på, att se hur en teckning blir till från skiss till färglagt teckning!

Från början hade jag inte så många idéer om hur jag ville att headern skulle se ut. Skulle det vara färgglatt och roligt, eller kanske svartvitt och propert?

Jag har använt mig av:
Blyerts (4b), pigment liner (0.1), tusch (ljusgrön, gul), promarkers (blush, poppy, warm grey 1), rutat papper, tjockare ritpapper, ljusbord, Adobe Photoshop CS2.


Efter mycket olika skisser kände jag att den här skissen tilltalade mig mest. En snygg tjej med målarprylar i händerna och blicken riktad rakt fram. Och så text till höger om henne. Lägg märke till hur olika händerna ser ut jämfört med det färdiga resultatet! En färgtub i ena handen och en pensel i den andra.

Här hade jag ändrat lite och bestämt hur jag ville ha händerna och så testade jag en annan frisyr för att se om den var mer passande. På första bilden har tjejen ett linne, men jag ändrade den till en tröja som är mer i min egen smak, och så en enkel klocka för att få med mer detaljer i bilden. Hon fick lite plutmun också! ;)


Från början skulle tjejen ha en lite mer elegant frisyr. Men jag älskar korta frisyrer så jag valde tillslut den ni ser längst ner till höger. När man testar sig fram såhär har man väldigt stor nytta av ett ljusbord! Använd en mall av huvudet och lägg sen ett blankt papper över mallen där du ritar håret.Klar! Dags för färgläggning! Men först scannade jag in den så att jag skulle hade en backup ifall något skulle gå snett. Om jag väljer fel färger eller råkar måla helt fel kan jag alltså bara skriva ut ett till ex på ritpapper och försöka igen!
Och förresten, ser ni att konturerna är tjockare på många ställen? Visst ser teckningen inte lika platt ut som på  de tidigare bilderna? Ett riktigt bra tips för att få mer liv i teckningar. Låt inte konturerna vara lika tjocka överallt, prova dig fram!
Metoden jag använder här är hur bra som helst! Som jag skrev så kan det hända att man gör bort sig helt och väljer helt fel färger eller överhuvudtaget inte blir nöjd med vissa delar av teckningen medans man vill spara det man blev nöjd med. På den första bilden blev jag jättenöjd med färgläggningen av kroppen medans jag bara ville kräkas över hennes hår och färgen på ögonen. Så jag skrev alltså ut ett nytt ex och färglade på nytt hennes ansikte och bestämde mig sen för att färglägga hennes hår i datorn istället. Så här pusslade jag helt enkelt ihop två bilder. Jag klippte bort huvudet på den andra bilden och satte på det på den första teckningen. Sen hade jag en bild där jag var nöjd med färgläggningen både på kroppen och huvudet och där håret är lämnat till senare färgläggning.Här är hon, färglagd och klar. Håret har en mörkare nyans i nacken (skugga) och ett vitt streck med mjuk övergång (med hjälp av en ljusare nyans) vilket är ett enklare sätt att göra så att håret "glänser". För övrigt så har hennes ögon fått lite glans samtidigt som jag har gjort rent teckningen från färg som hamnat utanför konturerna eller blandat ihop sig med varandra. Väldigt små detaljer som inte syns vid första anblick. Dessutom har jag placerat en bild på pappret som hon håller i handen. Teckningen har jag publicerat tidigare så den kanske känns igen.
Text är inte lika intressant som bilder så här tänker jag inte skriva någon detaljerad redogörelse för mitt tillvägagångssätt. Bilderna talar ju för sig själva.

Text och bakgrund.Allt är ihoppusslat och headern är färdig. Men jag glömde få med mitt namn! Well, jag har inte så bråttom med att skylta med det så det får bli en annan dag.

REI AYANAMI


Åh, vad hon är söt! Om jag får lov att vara så nördig som jag är så kan jag erkänna att hon är min absoluta favoritfigur. Finns så många söta och snygga mangafigurer, men jag älskar verkligen Rei mest av alla.Tar helst den här!
Men skulle lätt nöja mig med den här också!


NY HEADER!


Äntligen!! Nu har jag en header som verkligen visar vad min blogg handlar om! Och jag har varit noggrannare än jag varit på jättelänge! Annars brukar jag aldrig orka anstränga mig särskilt länge och det brukar sluta med att jag tycker att jag får vara nöjd även om resultatet bara skulle bli halvdant. Den här gången har jag verkligen pillat och pysslat och nästan fått min hjärna att börja ryka av ansträngning (min fantasi ger aldrig med sig särskilt lätt så man får sitta länge innan idéerna lossnar).

Hoppas att alla tycker att den är skitsnygg! Jag kommer säkert ändra på den lite framöver men nu har jag en bra grund! Och ni som är experter på photoshop, ha överseende med att det jag skapat inte direkt är i toppklass. Jag är så van vid att göra hela projekt för hand så det var verkligen knepigt att sitta och göra både och. För hand och i datorn.

För att visa lite hur det kan se ut när jag jobbar mig fram till en färdig teckning, och nu framförallt hur headern utvecklades bit för bit så ska jag lägga upp lite skisser senare eller imorgon. Hoppas att det uppskattas :)

Ha en härlig lördagskväll!

SILENT HILL 4 - THE ROOM


Spelar just nu Silent Hill 4 för andra gången så då passar det bra med en liten recension. Jag fick the Silent Hill Collection (Silent Hill 2,3 och 4) i julklapp förra året och det var det här spelet som jag längtade mest efter av dem tre som fanns i den.


Henry Townshend flyttar in i lägenhet nr 302 i South Ashfield Heights, en byggnad i staden Ashfield. Efter att ha bott där i två år börjar han drömma en konstig, upprepande dröm. En dag upptäcker han att hans dörr har blivit blockerad av mängder med kedjor och lås. Och dörren är dessutom igenkedjad från insidan av lägenheten! Hans fönster är förseglade, telefonen fungerar inte, och när han desperat försöker ta kontakt med andra boende som går förbi utanför dörren upptäcker han att de inte kan höra honom.
I sitt sökande efter ett sätt att komma ut upptäcker han att det uppstått ett hål i hans vägg i badrummet. Hålet är tillräckligt stort för att han ska kunna krypa in och han hoppas att hålet ska leda honom ut i det fria. Gången leder till Ashfields tunnelbanestation, och därifrån borde han väl inte ha några problem med att ta sig upp till "ytan"... Eller?
Sökandet efter ett svar på vad som har hänt med honom själv och hans lägenhet blir längre och mer komplicerad än vad Henry räknat med, och han kommer att upptäcka att hans hem bär på ett förflutet som innefattar en rad mord och en man vid namn Walter Sullivan.

KARAKTÄRER

Henry Townshend

Huvudrollsinnehavaren i spelet. En ung man som flyttar till lägenhet nr 302 South Ashfield Heights och som lever ett fridfullt liv tills han en dag upptäcker att hans lägenhet har förändrats och att dörren blivit blockerad. Granne med Eileen Gavin som bor i lägenhet nr 303.

Eileen Gavin


Henrys granne. En ung, vänlig kvinna som egentligen har väldigt lite att göra med Henry innan hon blir indragen i  Den andra världen och mysterierna som vilar över lägenhet nr 302. Hon bodde redan i byggnaden när Henry flyttade in och den enda egentliga kontakt de haft med varandra är när de hälsat på varandra i förbifarten.

Cynthia Velasquez

En attraktiv och flörtig kvinna som Henry träffar i tunnelbanan när han för första gången krupit in i hålet som han hittade i sitt badrum. Hon blir den allra första personen som Henry stöter på i Den andra världen. Hon verkar inte veta vad hon gör där men är ändå väldigt lugn och hävdar att hon helt enkelt bara måste befinna sig i sin egen dröm. När de gått en bit tillsammans börjar hon må illa och skyndar till en av toaletterna på stationen. Där skiljs deras vägar åt tills Henry senare hittar henne "misshandlad" och på väg att dö.

Jasper Gein

En mycket ung, tanig man som verkar veta en hel del om Silent Hills kulter och ritualer. Han stammar och verkar till en början ganska nervös. Han vet nog inte exakt vad som försigår men det verkar inte bekymra honom.

Andrew Desalvo

En äldre man som dyker upp lite längre in i spelet. Han är kort och tjock och verkar onekligen nervös och rädd. Han vet dessutom vem Walter Sullivan är, men har varken till eller lust att hinna förklara mer för Henry innan han flyr för att försöka rädda sig själv.

Richard Braintree

En temperamentsfull man som bor i lägenhet nr 207. Henry kan se rakt in i hans lägenhet från sitt fönster, men har aldrig träffat honom personligen förrän nu. När Henry träffar Richard varnar han honom för den lilla pojken som han träffat på tidigare, vilket gör att Richard försöker leta upp pojken för att tvinga honom att berätta vad det är som pågår.

Hyresvärden

En äldre man som verkar veta en hel del om Henrys lägenhets förflutna. Det är tydligen inte första gången som det förekommer mystiska händelser i lägenhet nr 302. När man tittar genom titthålet i Henrys ytterdörr ser man honom ofta stryka omkring i korridoren utanför. Han försöker komma i kontakt med Henry men de kan inte höra varandra genom dörren.

Mannen med kappan

En mystisk, långhårig ung man som dyker upp titt som tätt i Den andra världen. Verkar till en början ganska harmlös men visar sig senare vara riktigt farlig och blir ett direkt hot mot Henry.

Den lilla pojken

En liten, tystlåten pojke. Dyker inte sällan upp i samband med att någon blir mördad. Säger inte mycket och verkar hellre springa sin väg än stanna och svara på frågor.

MILJÖER

Tunnelbanestationen (Subway world)

Den första platsen Henry hamnar på när han krupit in i hålet i hans badrum och trätt in Den andra världen. Han måste nu hitta en väg ut från stationen, men det verkar inte som om det finns någon som kan hjälpa honom och vagnarna står tomma och stilla. Det verkar till en början helt öde, men nog finns det någon eller några där...

Skogen (Forest world)

Här stöter Henry på Jasper Gein och hittar dessutom det gamla barnhemmet Wish House, där man under den snälla och hjälpsamma fasaden sysslade med hjärntvättning av barn och utförde dem för olika sorters övergrepp. Skogen är stor och mörk och Wish House står öde. Vid sjön som ligger en bit ifrån barnhemmet träffar du även på den lilla pojken för första gången.

Vattentornet/fängelset (Water prison)

Ett vattentorn som byggts om till en fängelse där barn hölls fångna för att bli skrämda till tystnad. Består av flera våningar men bara tre som innehåller celler. Från mitten av tornet höll fångvaktarna hus och höll koll på alla fångarna genom små runda fönster i varje cell. Andrew Desalvo är instängd i en av cellerna och Henry kommer senare att kunna släppa ut honom.

Byggnaden intill South Ashfield Heights (Building world)

Här träffar Henry Richard Braintree. Det blir mycket springande i trappor och i bl a sportaffären, djuraffären och Sportbaren. Henry får se upp för både "Rubber faces" och "Victims".

South Ashfield Heights (Apartment world)

Henry tror att han kommit tillbaka hem, men allt känns inte riktigt som det ska ändå. Det verkar vara South Ashfield Heights, och samtidigt inte. Här träffar han den långhåriga mannen, som står och knackar på Eileens dörr och lite senare ger Henry en liten docka som han säger har tillhört henne. Dags att söka igenom alla lägenheterna, undvika de döda hyresgästerna och till slut försöka ta sig in till Eileen.

Sjukhuset (Hospital world)

När Henry kommit såhär långt står det klart att den långhåriga mannen inte är att leka med. Han måste nu leta reda på Eileen som han tror finns här. Hon dog innan han lämnade South Ashfield Heights... Men Henry hoppas att han fortfarande ska kunna hitta henne igen. Mycket riktigt så ligger hon inlåst i ett av sjukhusrummen. Blåslagen, rädd och med bruten arm, men vid liv. De bestämmer sig båda för att reda ut hela historien kring Henrys lägenhet och mannen som bott där tidigare.

Det blir dags att söka igenom alla världarna en gång till tillsammans med Eileen.
MINA BETYG

Grafik och miljöer: 6/10
Många olika världar att gå igenom, men världarna i sig är inte särskilt stora och det tar inte särskilt lång tid att ta sig igenom någon av dem. Men de är alla snyggt uppbyggda, lagom läskiga och i typisk Silent Hill-stil (blod, rost och sönderfallna byggnader). Hyreshuset är riktigt intressant att gå igenom eftersom alla lägenheterna berättar så mycket om hur personerna som bor där är.

Historia: 7/10
Själva tanken på att bli inlåst i ett rum och inte kunna ta sig ut är ju rätt spännande, men inte så spännande längre när man väl börjar spela. Däremot är det en del pusselbitar som faller på plats i slutet av spelet eftersom Walter Sullivan nämnts redan i Silent Hill 2, fast man just då inte fick veta särskilt mycket om honom. Älskar Silent Hill-spelen just därför, det finns alltid en röd tråd som går genom hela serien och som kopplar ihop dem på ett smart sätt.

Musik och ljud: 8/10
Älskar alla låtar som Akira Yamaoka har skapat, och i Silent Hill 4 gillar jag främst låten Room of Angel. Silent Hill 4 bjuder precis som de andra spelen i serien på massor av stämningsfull musik och mycket detaljerade ljud som hjälper till att skrämma spelaren under spelets gång, från början till slut. Tycker dock att inget av spelen kan överträffa soundtracket till Silent Hill 2, så därför blir jag lite mindre nöjd med musiken till 4:an.

Uppfinningsrikedom: 6/10
Silent Hill 4 var från första början inte menat att bli ett spel i Silent Hill-serien utan skulle egentligen bara bli ett fristående spel med namnet Room 302. Och man märker snabbt att spelet skiljer sig från de övriga spelen i serien på många sätt. Bl a med hjälp av den nya förstapersonsvyn då man befinner sig i Henrys lägenhet och att huvudpersonen inte på något sätt kommer i kontakt med själv staden Silent Hill. Men allt det som gör att det här spelet skiljer sig ifrån de andra är inte till dess fördel. Detta är varken det läskigaste eller roligaste spelet enligt mig.
Det roligaste (och läskigaste) är att man kan kika i sitt eget kikhål i dörren. Och även lura på Eileen genom ett litet hål i väggen. Man kan upptäcka och få se en hel del creepy stuff med hjälp av detta. För ärligt, är inte små titthål bland det läskigaste som finns? Vem vet vad man får se liksom.

Styrning: 8/10

Skaparna har lekt en hel del med olika vinklar och ibland kan man bli rent ut sagt snurrig när man vistas i vissa rum eller områden. Man kan flytta på kameran när man vill så att den landar bakom Henry, men har man otur så hinner man inte det innan man blir attackerad av ett monster eller spöke som man inte såg tack vare den begränsade vyn som uppstår i t ex trånga utrymmen. Kan bli konstigt när kameran flyttas från att ha befunnits bakom Henry till att landa framför honom när man t ex går in i ett nytt rum. Fortsätter man att springa rakt fram kan det, om man har otur, hända att Henry vänder helt om och går ut ur rummet igen. För övrigt lätt styrning och det går att ställa in så att Henry hela tiden springer utan att man behöver hålla in "spring-knappen".

Monster: 3/10
Nej, de är inte det minsta läskiga. Och de så kallade "offren" är riktigt jobbiga eftersom de inte ens går att döda utan endast "låsa fast" i marken med hjälp av ett speciellt svärd. Men när du tar bort svärdet (för du kan behöva det senare till ett annat offer, och det finns inte särskilt många i spelet) så reser den sig snart igen. Min favorit är "doublehead", som är ett monster med två små bebisansikten och långa kraftfulla armar, men resten är verkligen ingenting att ha.

Underhållning: 6/10
Inte min favorit av Silent Hill-spelen. Kör alltid på Easy för att slippa anstränga mig för mycket. Dock en annorlunda historia som skiljer sig från de övriga spelen och det kan vara intressant när man spelar  Silent Hill 4 för första gången.ARTISTICA.NU


Här har du allt du behöver! Billigt och med låg fraktkostnad. Men är du nybörjare och inte kan så mycket om tecknarmaterial så föreslår jag att du först går till en hobby- eller kontorsmaterialsbutik och testar och köper olika pennor där, för att vara säker på vad det är du beställer när du väl handlar på Artistica. Gäller framförallt färgpennor!Klicka på bilden för att komma till sidan. (nytt fönster)


DRÖMMER


Det finns så mycket här i världen som man vill ha. Just nu sitter jag och dreglar över en hel del saker. Dessa två prylar och en stor mängd Promarkers. Varför kan jag inte bara knäppa med fingrarna och så ligger allt bara här framför mig, redo att användas? Varför måste jag prioritera "viktigare" saker att lägga pengarna på och behöva vänta medans jag sparar ihop till det jag verkligen vill ha? Livet är hårt och det är inte så att jag inte alls är nöjd med vad jag har. Jag är otroligt glad över mycket i mitt liv. Men mycket vill ha mer och ibland blir jag sådär girig och på "JAG VILL HA"-humör.


Önskedrömmar:


Ljusbord
Artograph Light Tracer II

Wacom Bamboo Pen & Touch (small)
EN JÄVLA MASSA PROMARKERS!!


VAD GÖR MAN?


... När man har lust att göra massor av saker, och samtidigt inte har lust att göra någonting alls? Jag är dessutom så sötsugen att jag nästan klättrar på väggarna.

Men jag är iallafall inte lika virrig som igår, även om jag som vanligt håller på med alldeles för många projekt samtidigt. Jag önskar att Hans var hemma så att jag kunde slappna av lite. Tror att jag stressar upp mig själv en aning när jag är ensam hemma för att inte behöva tänka så mycket på att jag är just ensam. Är man två kan man iallafall sätta sig ner då och då och prata, eller ägna en stund åt vad den andre håller på med. Nu har jag bara mig själv, och jag kämpar med att underhålla mig själv.

Jobbar fortfarande endast på projektet Ny Header, så jag har inte tecknat något nytt idag förutom det. Här är iallafall en skiss att titta på sålänge. :)

För er som älskar skräckspel, precis som jag, kommer det en liten recension av Silent Hill 4 imorgon.TOMIE RE-BIRTH


Var på min farmors begravning. Efteråt följde Hans och jag med min pappa hem och fikade och pratade. Jag fick med mig två saker hem som tillhört farmor. Och så fick jag dessutom en film som min syrra lämnat kvar sen hon var i Norrköping senast, men som hon egentligen hade tänkt ge till mig bara det att hon glömt bort det. Det är den tredje filmen i Tomie-serien. Jag har varken sett någon av filmerna tidigare och inte heller läst mangan som filmerna bygger på, men jag är ändå rätt förväntansfull! Hade inte Hans jobbat inatt så hade vi definitivt sett den här ikväll!