UNDER THE SAKURA-TREESDet här är bilden jag började jobba med för väldigt länge sedan. Det tog inte alls lång tid egentligen för arbetstiden slutade nog bara på 6 timmar eller så, räknat med tiden jag la ner på att göra om allt jag inte blev nöjd med och så. Dessutom är jag fortfarande nybörjare vad gäller photoshop så det tog upp minst hälften av tiden.
Figurerna har alltså jag tecknat men bakgrunden har jag hittat här via google (rätt ska vara rätt, jag har inte bett om lov att ta bilden, men nu länkar jag iaf) och gjort om i photoshop.

Av någon anledning så blev bilden i rätt litet format. Vet inte vad jag gjorde för fel, men bilden blir lite pixlig när man förstorar upp den för mycket. Skulle säkert kunna göra om det så att det blev bättre, men inte just idag. Bilden är ju okej ändå.
Klicka på bilden för att se den lite större.

Förresten, känner någon igen flickans skoluniform? Törs ni gissa från vilken serie den kommer ifrån?

FOTKLÄDSEL
Köpte ett par nya skor idag i liknande modell som mina vita. Eftersom det är resår så ska man inte behöva skosnören, men jag provade att sätta dit ett par iallafall. Snörade dem på samma sätt som jag snörar mina kängor. Vet inte om det blev bajs eller blommor att snörena inte går ända ner, men det är ju lite annorlunda iallafall.

CHOPSTICKS
Tänker ge mig fan på det här. Brukar aldrig äta på kinarestauranger så jag har aldrig fått så många tillfällen att testa på att käka med pinnar. Har såklart provat, men inte så att jag har hunnit bli bra på det. Kan vara bra för en sån som mig som bara glufsar i sig maten som en annan gris och sen får ont i magen och blir mätt nästan direkt för att man åt för fort.

För övrigt så har jag faktiskt tagit tag i att fortsätta med teckningen som jag började på litegrann för hela tre månader sen (kan lova att det ser helt annorlunda ut nu, knappt i närheten).
Jag har varit så jävla seg den senaste tiden, värre än vanligt... Inte bara med tecknandet. Idag har det dessutom regnat och blåst ute så då blir jag ännu segare i kroppen eftersom jag bara vill sitta inne i värmen och glo.

HALLONSMOOTHIE...Och en nypa sommarkärlek.


DN ANGEL

När Daisuke Niwa fyller 14 år upptäcker han att han har ärvt en märklig uppsättning DNA som får alla av manligt kön i hans släkt att förvandlas till mästertjuven Dark när de blir förälskade. Dark är en snygg ung man med märkliga krafter, som har varit verksam i 400 år. För att inte bli förvandlad måste Daisuke hålla sig undan från sin stora kärlek Risa Harada.
En av Daisukes klasskamrater, Satoshi Hiwatari, har kommit hemligheten på spåret och misstänker att det finns ett samband mellan Daisuke och Dark. Satoshi är, trots sin unga ålder, hemlig agent, och arbetar tillsammans med polisen för att gripa Dark. Satoshi har ett liknande problem som Daisuke, och han förvandlas till Krad - Darks motsats och dödsfiende.
Dark har samma problem som Daisuke. När han träffar sin kärlek, Riku Harada (Risas tvillingsyster), förvandlas han till Daisuke. Det är med andra ord upplagt för en äventyrs- och kärlekshistoria med många komplikationer.

(Källa: Wikipedia)DN-Angel volym 1


DN Angel är en historia för alla som älskar romantiska och vackra berättelser med lite action som håller dramat igång. Jag fastnade för de vackra bilderna i serien (typiskt mig) och tycker även att storyn är helt okej. Jag har fyra böcker men har läst fler, dock inte alla.
För er som hellre tittar på anime än läser manga så finns det 26 avsnitt av DN Angel att gotta sig i. Hela serien finns att köpa här (Discshop.se) för endast 119 kr!


Några bilder ur första volymen

SÖTA FJÄRTARHej lilla fisen!

Varför kallar jag alltid katter för "fisen", "fjärten" eller "prutten" när jag ska hälsa på dem? Tycker jag att det är sött med fisar? Tycker jag att fisar luktar gott eller kan liknas vid något så fint som en katt?
Nej... Men det låter ju så gulligt!

ÄNTLIGEN VÄRME
Det är sådär härligt jättevarmt idag, har ni märkt det?

DAGENS
Ursäkta de irriterande strecken. Skissat i ett linjerat block :S

PLASTIC BEACH
Har inte tagit mig för att lyssna på Gorillaz nya skiva Plastic Beach förrän idag. Men nu gör jag det, och jag är grymt imponerad! Hade rätt i att vara förväntansfull för det här är fan bra skit! Speciellt On Melancholy Hill och Stylo.

NY HUVUDBONAD
Det blev inga Skullcandy. Två personer som jag litar väldigt mycket på tipsade mig om att kolla på något annat märke som satsar mer på ljudkvalitet än design. Jag införskaffade ett par hörlurar från Philips som jag är grymt nöjd med! Och de är lite stylish ändå eftersom man kan byta motiv på kåporna (kommer byta så fort jag kommer på något snyggt och personligt motiv). Kostar 400 kronor (i stort sett överallt).

ENFORMIGT TRÅKIG
Nu ligger jag och funderar på vad jag ska spendera kvällen med. Boken, pennan, spelkontrollen eller filmen? Tyvärr blir det nog inte pennan. Har varit så otroligt oinspirerad den senaste tiden. Teckningarna och skisserna ligger orörda och väntar på att jag ska hjälpa dem att bli färdiga, men jag sviker dem hela tiden.
Var på en utställning idag som en klasskamrat sen gymnasiet, och en kompis till henne, höll i. Hon målar så fint att man inte blir klok på det. När jag ser sån vacker och besynnerlig konst känner jag för att breda ut vingarna och sluta vara så inskränkt och enformig i mitt målande. Men det blir aldrig av. Jag har för dålig fantasi kan jag gissa. Och jag har inte råd med alltför mycket material heller. YÄY, glad tjej!

NYA BÖCKER
Jag är världens mest intellektuella människa när det kommer till mitt val av böcker... Och inte alls fjollig, nej då. Nåja, två lite allvarligare böcker iallafall.

MINNESLUND
St. Johannes kyrka. Minneslunden.

SKULLCANDY
Vill... Ha... Dessa...:O~ Men de kostar fan 700 spänn!! Och så skulle jag säkert inte använda dem så pass ofta att det blir värt att köpa dem. Och varför är det bara jättefå hörlurar som sitter bra på mig? Jag har så litet huvud att själva huvudbygeln alltid är för stor så kåporna hamnar typ nedanför mina öron. Och så kan den bli ännu vidare om man drar ut kåporna... Vem faaaan har så stort huvud om man inte har feta dreads eller mössa!? Och hur många affärer ebjuder möjligheten att prova hörlurarna innan man köper dem liksom?Funderar även på de här lurarna. De kostar 300-400 kronor och ser lite smidigare ut. Men som sagt... Kolla huvudbygeln... Gigantic...

SHADOW OF THE COLOSSUS
(Text ur spelmanual)

Resan hit var lång.


Med bara Agro som sällskap har Wander färdats i många månvarv för att komma till den här platsen, ett egendomligt tempel mitt ute i ett ödsligt landskap. När han lägger flickans kropp på den kalla stenpiedestalen början han undra om sägnerna är sanna. Men innan han hinner försjunka i dessa tankar hörs en röst från ovan... Den första rösten han hört på länge.

Det verkar finnas ett visst hopp - en chans att byta död mot liv, att få henne tillbaka. Men sådana ofattbara krafter för också med sig stora konsekvenser.

Wander är beredd att göra vad som helst, oavsett priset. Han har kommit för långt föra att förlora tron nu. Rösten talar om stora vidunder i ett förunderligt land. Varelser som, om de dödas, kan ge kraften att återkalla saknade själar till livet.

När allt verkar förlorat finns det alltid en utväg.

Och nu börjar Wanders resa på allvar...Det här är ett av mina absoluta favoritspel till Playstation 2. Det sticker ut från mängden tack vare sin annorlunda stil där alla många små fiender har ersatts med 16 stycken gigantiska. Det är ett spel där du mer än någonsin tidigare får känna dig som den minsta av varelser, men samtidigt som den starkaste.

Som introt berättar så handlar historien om Wander. Han har ridit en lång väg med en skadad flicka i sin famn. För att hon ska kunna väckas till liv igen måste Wander besegra 16 varelser, en del enorma och en del mindre men snabbare. Till sin hjälp har han sitt svärd, sin båge och sin häst Agro. Landet kan verka oändligt och det är svårt att veta var dessa gudaliknande monster gömmer sig. En del är lätta att hitta och en del kräver längre ridturer.
De är inte beredda att ge sin själ frivilligt och det enda sättet att lyckas besegra dem är att hitta deras fysiskt svaga punkter och ta till alla medel för att ta sig till dem och attackera med svärdet. Det är inte helt lätt att lista ut var punkterna sitter men ditt svärd kan ta solen till hjälp för att hitta dem. Tillsammans med spelets helt ofattbara soundtrack känns varje strid som om du är mitt inne i en otrolig fantasyfilm där det är du som styr scenerna. Eller man kan säga såhär också; det känns som om du konstant är inne i en enda lång filmsekvens.

Shadow of the Colossus får spelaren att ställa många frågor men lämnar inte ut många svar. Inte heller kan du räkna med att få mycket mer än vad spelet verkar erbjuda från första början. Det finns inga fiender alls förutom dessa "bossar" och spelet går endast ut på att ta sig till dessa och besegra dem. Det lilla som händer däremellan är inget man kan förstå mycket av ändå.

Det här är ett spel att älska eller avstå. Personligen älskar jag det eftersom jag sätter stort värde på det lilla men välarbetade, och spel som sticker ut från mängden. Att fienderna är större än man kan begripa (och ser jävligt skrämmande ut) är ett stort plus eftersom det ger en känsla av utsatthet och gör att man får tänka ut en hel del komplicerade taktiker för att kunna besegra dem. Hur omöjligt känns det inte när en stor koloss tornar upp sig framför en och man inser att man måste försöka undvika att bli dödad samtidigt som man måste försöka ta sig upp på t ex dess huvud? Ett minus där är att ibland är det så svårt att förstå hur man ska göra att man måste ge upp och googla fram svaret istället.Läs mer om Shadow of the Colossus här och här!