KBT - SUCCESS
Sist jag skrev om terapin hade jag just bestämt mig för att testa mig själv genom att ta hem några nålar och se hur jag reagerar på att sticka mig hemma. Jag ogillar ju sjukhusmiljön och jag mådde ju dåligt bara jag fick se terapeuten ta ett prov.
Jag var nästan helt säker på att jag skulle klara det galant och att bara jag fick sitta hemma i min trygga vrå så skulle jag inte alls må dåligt av att behöva sticka mig i fingret och pressa fram några droppar blod. Jag hade dock fel. Jag mådde dåligt av det ändå. Jag mådde först illa och blev sen så yr i huvudet att jag gav efter för min lust att falla pladask ner i min säng. De andra gångerna blev det likadant. Kändes såklart jättetråkigt och jag började genast nedvärdera mig själv och tycka att jag var patetisk:'<
Nästa gång jag gick till terapin provade vi att sticka mig på plats. (Jag vågade dock inte vara i provrummet och göra det.) Jag mådde lika dåligt som vanligt och jag blev blek som ett spöke. Det behövdes väl typ två ordentliga droppar för att provet skulle räknas, men inte ens det fick hon ur mig eftersom min hand (och arm) var lika blek och tom på blod som mitt huvud typ:P Det tog ett tag innan jag började må bra igen och jag var knappast nöjd med försöket.
Fick med mig två stickor till hem efter det och sen en kväll när jag satt i soffan och tittade på tv tog jag fram en av dem och stack mig. Det gick hur bra som helst och jag var så fascinerad av vad jag hade lyckats med. Jag hade stuckit tillräckligt djupt och jag lyckades klämma ut så pass mycket blod att det började droppa. Det hade inte ens varit i närheten av det tidigare eftersom jag varit så otroligt spänd i kroppen och kall om händerna. Men det bästa var ändå att jag inte mådde det minsta illa! Så lättad jag var! (Jag dansade såklart segerdans efteråt!)
När jag nu senast var hos psykologen hade jag ju en ny erfarenhet med mig. Jag hade lyckats en gång och jag tänkte göra det igen! Sagt och gjort tog jag HB-provet och lyckades få ut tillräckligt med blod. Jag mådde inte illa varken före, under eller efter och jag hade dessutom ett riktigt bra värde! Jag kunde inte fatta att det gick så bra och jag var hela tiden nervös över att illamåendet skulle smyga sig på, men det gjorde det inte. Tvärtom så hade jag en annan väldigt konstig känsla. När jag satt där och visste att jag snart skulle behöva stickas igen och att jag inte visste vad jag hade att vänta mig så började jag känna mig lite... Lullig. Det var ordet psykologen valde. Jag beskrev det snarare som den varma mysiga känslan man får när man just svept en starköl, haha:P Jag kände mig helt lugn och groggy och mina händer var varma istället för iskalla som de hittills varit i den situationen. Inte dumt att ha den känslan istället för den vanliga nervositeten (=skräcken)!

Nästa utmaning kommer bli att ta blodprov i armvecket:'((( Det är så sjukt obehagligt och läskigt och jag vet inte hur det kommer att gå. Men jag tänker lyckas med det också, hur lång tid det än tar. Det är ju trots allt helt och hållet mitt eget val. Jag har själv valt att utsätta mig för detta. Och då har jag redan där kommit halvvägs.

Off we go!!

HELLO DARLING
Sist jag använde broccoli till maten blev jag lite vaksam då jag såg små suspekta pluttar som definitivt var insektbajs. Jag visste bara inte VEMS bajset var:P Såg dessutom att det var lite ätet på vissa ställen. En gång hittade jag en tvestjärt krälandes i en broccoli så jag var jättenervös för vad jag skulle råka hitta den här gången när jag dessutom hade bevis för att det faktiskt bodde någon där bland "grenarna". Vågade knappt skära i den:O

Idag fick jag dock reda på vem den den skyldige var då jag hittade den här lilla gröna korven när jag skulle skära till broccoli än en gång. Först trodde jag att han var död men efter en stund i värmen verkade han vakna till och rörde lite på sig.

Han fick lite fuktig sallad som han ätit lite av och nu ligger han mest stilla. Tänkte att jag skulle göra som när jag var liten och bygga ett litet bo där han kan förpuppa sig. Det är ju minst sagt på tiden om man säger så. Förstår dock att han inte haft tillfälle att förpuppa sig på ett tag. Broccolin är nämligen packad i Spanien så han har ju minst sagt varit på resa ett tag innan han landade i mitt kylskåp!:)

TEACUPS


Igår var jag på myrorna för att leta efter passande matskålar till kissarna här hemma. Hittade två lagom stora och lagom djupa i glas för 5 kr styck. När jag ändå stod där vid porslin och glas och andra köksprylar tänkte jag att jag skulle leta efter en tekanna eftersom jag länge velat ha en. Jag hittade ingen som jag verkligen ville ha men däremot två små fina tekoppar. De är handmålade och dessutom pyttesmå!<3 Så himla söta och så vackert motiv! 10 kr styck, klart jag inte kunde låta bli att köpa dem!

SKETCH
Jag skissade fram den här lilla bilden när jag satt på Dreamhack och inte hade något särskilt att göra.  Blev ingen jättebra bild eftersom jag ritade på linjerat papper och dessutom knögglade ihop pappret när jag var klar. Tänkte slänga bilden men hejdade mig i sista stund och tänkte att jag nog kan behålla den ändå. Jag har ju sparat teckningar som är bra mycket mer skräpiga än den här liksom! Allt räknas och jag tänker verkligen bli bättre på att spara även såna här kladdgrejer!

MUMSMUMS
Som jag skrev tidigare så råkade jag bli bränd av en cigg på midsommarafton. Det slog mig imorse att det ser ut som om jag klämt en enorm finne i tinningen! Muuums!!:P Jag hoppas, hoppas verkligen inte att det blir ett ärr. Jag kan stå ut med ärr vart som helst utom i ansiktet!:'<

GRATTIS!Hänger mitt lilla troll runt brorsans hals. Fotot har min mamma tagit.Jag köpte ett helt vanligt troll och en separat mössa som jag sydde fast i håret på det. Sydde även en liten fluga och limmade fast:) Kostymen hade han redan från början så den behövde jag inte sy själv! Tur det;)
Btw, vad gott dessa troll luktar!! Haha:P

DE SENASTE DAGARNASmooshed face

Idag blev det en lång sovmorgon. Morris kom och var kelsjuk och då ville jag inte gå upp ur sängen. Han är liksom pappas pojke, medans Tornado hellre ligger hos mig, så jag passade på att ta tillfället i akt och gosa järnet. Inte förrän vid halv två steg jag upp och kroppen känns lagom trög idag.

Tio dagar har gått sen senaste inlägget. Jag har ägnat bloggen någon tanke då och då men jag har helt enkelt inte funnit energin till att i text försöka få ner allt som hänt osv. Dessutom känns det som om dagarna verkligen flyger förbi. När jag tycker att det bara har gått ett par dagar så har det egentligen gått en vecka, haha:P


Men för att dra en liten kort redogörelse för vad som har hänt sen sist nu då!

Den 16:e tog min stora lillebror studenten! Kunde knappt fatta att det var "lilla" Simon som tågade ut ur skolan tillsammans med klassen. Så stor och stilig i finkläder och studentmössan på huvudet. Snyft:') Det blev en väldigt fin dag med vackert väder och trevligt sällskap ute på landet hos mamma.

Dagen efter studentdagen åkte jag och brorsan till Jönköping och det efterlängtade Dreamhack! Jag jobbade i ett team som jag inte jobbat i tidigare och fick lära känna flera nya människor som allihop var otroligt trevliga och roliga! Ingen dum helg det där!:)

Dagen efter att jag kommit hem från Dreamhack hade jag psykologtid. Skriver mer om det senare för det krävs alltid lite mer förklaring kring vad som händer på terapin:)

I torsdags hade jag tandläkartid. Jag brukade alltid vara livrädd när jag skulle till tandläkaren, men det märks verkligen att jag blivit lite modigare och inte lika nervös som tidigare. Var inte det minsta rädd och hela besöket tog typ en kvart. Inga hål som vanligt och jag hade inte ens särskilt mycket tandsten att ta bort. Så skönt! Efteråt tog jag en fika med en kompis och det var verkligen på tiden för vi träffas inte så ofta!

På midsommarafton var jag hemma hos en kompis här i stan. Det blev kransknytning, lekar och lite mat. Mycket trevligt kväll. Dock fick jag årets första myggbett (jag har haft tur hittills) och en lättare urinvägsinfektion (hur kan jag lyckas få det t o m på sommaren??). Dessutom lyckades någon, som jag inte kan komma ihåg vem det var, bränna mig i tinningen med sin cigg. Så nu är jag lite skinnflådd där:S

Igår blev det lite filmkväll hos en kompis. Skön kväll med godis, chips och bra film!

VARM, INOMBORDS, ÄNTLIGEN
Visste inte riktigt vilken bild jag skulle publicera idag så det fick bli den här som jag tog igår när jag letade kjol. Köpte den på bilden som är väldigt luftig och har stora fickor. Jag gillar den och den var riktigt billig.
Men om vi ska droppa klädsnacket och öppna våra hjärtan lite så kan iallafall jag känna att jag kan se ljuset. Slutet på tunneln jag vandrat igenom så jävla länge. Jag trodde aldrig att den skulle ta slut, men sen ett tag tillbaka har det verkligen, verkligen känts bra. Jag har inte haft någon ångestattack på hur länge som helst och min terapi går så jävla bra! Ni skulle bara veta! (Fast det kommer ni få också iof, haha)

... Och imorgon tar min bror studenten och jag kan inte fatta att tiden går såhär fort. Jag borde ha ångest över det där med tiden också, men det känns inte så farligt som det brukade.

GEIKO WIP
Usch, det var ett tag sedan jag tecknade nu... Och särskilt på den här. Måste skärpa till mig för just nu känns det som om jag håller på att tappa greppet om den här teckningen. Så mycket kvar...
Pepp pepp, kom till mig!!>:O

NY BOKSjälvklart lyckades jag få med en tass på det enda kortet som blev skarpt:P De är överallt!

Efter rekommendation beställde jag, för ett bra tag sen, Norwegian Wood. Jag hade nästan glömt hämta ut boken men i fredags kom jag ihåg det! Hoppas att den är lika bra som den verkar.

Någon som har läst den?

NU ÄR DET KÖRT


Min sambo har börjat spela WoW...

TORADORA!
There's something in this world that nobody has seen yet.
It's something gentle and very sweet.
And if you had been able to put your eyes on it, then you would yearn for it.
That's why the world has hidden it.
To make sure that not just anyone can get their hands on it.
But at some point, someone will find it.
That one person who is supposed to find it is also the one who will be able to find it.
That's just how it is.
Såg klart Toradora! för ett tag sedan! Det är en anime som på många sätt liknar de flesta andra men som ändå känns väldigt värd att titta på. Den handlar om kärlek i alla dess former. Okomplicerad kärlek som framställs på ett komplicerat sätt skulle jag nog säga;)

Toradora! handlar om Aisaka Taiga och Takasu Ryuuji som båda har sina problem med obesvarad kärlek.
Ryuuji är en omtänksam och ansvarsfull kille som älskar matlagning och städning. Tyvärr blir han ofta missförstådd pga sitt utseende då han misstas för att vara en riktig gangster eftersom han liknar sin far (som uppebarligen inte var den mest älskade personen).
Taiga är en tjej som trots sin lilla oskyldiga uppsyn har ett hett temperament och inte gärna gör sig vän med andra. Hon har fått smeknamnet the Palmtop Tiger i skolan, något hon inte är sådär jätteglad över.
Några omständigheter gör att Ryuuji och Taiga får reda på varandras hemliga kärlekar (Taiga är kär i Ryuujis bästa kompis Kitamura Yuusaku och Ryuuji är kär i Taigas kompis Kushieda Minori) och kommer överens om att de ska hjälpa varandra att skjuta blygheten åt sidan och försöka satsa mer på att närma sig personerna de älskar.
Taiga bor, pga familjeproblem, ensam i en stor och lyxig lägenhet precis intill Ryuujis lilla hus. Hon börjar spendera stor tid hos honom och hans ensamstående mamma och de kommer närmare varandra än någon annan hittills gjort.
Deras starka vänskap utvecklas (såklart) sakta men säkert till något mer och komplikationer uppstår. Samtidigt genomgår de allihop; Taiga, Ryuuji, Minori, Yuusaku och Kawashima Ami (som är barndomsvän till Yuusaku och går i samma klass som han och de andra tre) svårigheter av alla slag, som t ex vänskapsproblem, familjeproblen och ovisshet om vilka de är och vad de vill göra med sina liv i framtiden.

Toradora är till en början väldigt humoristisk, galen och kanske lite barnslig även... Men ju längre in i serien man kommer förändras allting och den får en allvarligare ton med mycket filosofiska tankar och djupa dialoger. Det känns som om den till än början är avsedd för en yngre publik för att sedan övergå till att passa lite äldre tittare.
Jag gillar verkligen den här serien, även om det inte är det bästa jag sett. Till en början hade jag lite svårt att få grepp om huvudpersonernas karaktärer men det kändes ändå lite mer spännande så, då man inte visste vad man hade att vänta sig. Klart sevärd!
HENNAHennakaka: Caca Marron


Halvt nyvaken rödtott på balkong

Igår färgade jag med henna för första gången. Fick instruktioner med mig från butiken så det var inte så jättesvårt. Konsistensen på färgblandningen blev inte direkt "som vispad grädde" (på hemsidan står det ovispad och på pappret jag fick med mig stod det vispad! Hallå!?), men tillräckligt tjock för att det skulle gå att fördela ordentligt i hela håret. Blandningen såg brungrön ut vilket gjorde mig lite nervös, men under allt brungrönt kladd väntade en skarp rödbrun färg som jag är jättenöjd med. Nu har hårbotten exakt samma färg som topparna! Så blek som jag redan är så fattas det bara en hög med fräknar i ansiktet för att folk nog skulle tro att jag är naturligt rödhårig!:)
Jag lät hennafärgen sitta i i ca 4 timmar. Den första timmen hade jag inte plastfolie runt huvudet men sen kändes det mer praktiskt att ha det, så i tre timmar gick jag runt med ett inplastat huvud här hemma! Fattades bara att jag hade varit tvungen att gå utanför dörrenX)
Jag är som sagt jättenöjd och det absolut bästa är att den stora hennakakan som jag köpte på lush kommer räcka ca 4-5 ggr till mitt hår och endast kostade 120 spänn! Jag kan säga att jag, innan jag köpte henna, köpte en vanlig hårfärg som kostade exakt 120 kr. Jag råkade dock klanta mig "lite" och blanda i efterbehandlingen tillsammans med vanliga färgblandningen så det var bara att kasta:'( Tur i oturen kan jag tycka nu!

BLUÄBLÄBLU
Det är så det låter i mitt huvud när jag ska försöka samtala med hjärnan (som jag förresten är helt övertygad om ser ut som ett av de där större träden ovan). Bluäbläblu! Bluaaerrrgh! Inte lätt när man inte kan fatta vart tiden tar vägen samtidigt som man ska försöka minnas vad det var man gjorde igår, eller för några timmar sen.
Idag var jag på stan och köpte Henna-färg till håret. Ska försöka mig på det imorgon. Första gången jag testar det så jag hoppas på att det inte slutar med katastrof och färg överallt.
Imorgon är det inte bara färgningsdags utan även psykologdags, igen. Jag har ju mitt lilla test att prata om, som inte har gått så bra som jag hade tänkt mig... Jag skulle ju ta stick i fingret på mig själv, om ni minns? Trodde att jag skulle klara det utan minsta problem, men det gjorde jag inte utan mådde illa och blev svimfärdig varje gång! Inte det minsta rädd för sticket... Men mår dåligt ändå. Suck på mig!:/

TODAY


Today's gonna be a great day!<3