SHAOLIN WOODEN MEN
Igår tittade jag på den här shaolin kung fu-filmen från 1976. Den handlar om en stum ung man, "Little Mute",  som när han var liten såg sin far mördas av en maskerad brottsling. Han vill hämnas hans far men det enda han vet är att den maskerade mannen var skicklig på kampsport.
Han börjar studera på en skola som lär ut shaolin kung fu, men han lär sig alldeles för långsamt och börjar förlora hoppet om att bli tillräckligt skicklig för att, när ödet bestämmer att det är dags, utmana sin fiende.
Av en händelse stiftar han bekantskap med en man som hålls fastkedjad i en grotta nära platsen där han brukar träna. Fången uppskattar det vänliga sällskapet och lär Little Mute en annan, mer aggressiv, kung fu-stil än skolan hittills visat honom. Senare blir han även lärd av en nunna som förklarar att kung fu inte ska användas till att döda, utan endast till självförsvar och för att träna sin styrka. Little Mute använder sig därefter av en kombinerad teknik som inkluderar både stilen som fången lärt honom och nunnans "glidande ormen"-teknik.
Little Mute är redo att lämna skolan... Men först måste han klara av det slutgiltiga testet för att bli en riktig shaolin-utövare; han måste kunna besegra the Shaolin wooden men, som är en samling trädockor radade i en lång korridor... Och som attackerar alla som försöker passera genom den.
The shaolin wooden men väntar honom... Och senare även den slutgiltiga kampen mot hans fars mördare.

Jag är väldigt svag för kung fu-filmer så ni kan ju gissa om jag gillar den här filmen? Jackie Chan är ju väldigt ung här och det är knappt man känner igen honom... Men bra skådespeleri bjuder han självklart på! Historien känns lite klyschig, men man får tänka på att det är en gammal film och att det inte hade hunnit skapas så jättemånga filmer med liknande handling ännu.

Lite kul info: När jag läste på wiki så bekräftades min misstanke om att Mokujin från tekken-serien är skapad utifrån trämännen i filmen... Precis som karaktären Lei Wulong är baserad på Jackie Chan (dock inte som "Little Mute").


KOMMENTARER TILL INLÄGGET:
MYMiC skriver...

oooomgg känner igen den där filmen ASMYCKET :Osv: hahaha jaaa, det är ju KUNG! jamen jag älskar seth macfarlane, så självklart är family gyu och american dad awesome (a) kram <33

Datum: 2011-04-17 Tid: 19:14:47
URL: http://mymic.blogg.se/
KOMMENTERA:
NAMN/ALIAS:
KOM IHÅG MIG!

MAIL (publiceras ej):


BLOGG/HEMSIDA:


KOMMENTAR:
(Spam och reklam raderas omgående)

Trackback