DEATH NOTE




Köpte nyligen volym fyra i den här mangaserien och då tänkte jag att jag skulle passa på att tipsa er om den. Här är en kort handlingsbeskrivning direkt tagen från baksidan av böckerna.

Dödsguden Ryuk är uttråkad. För att roa sig "tappar" han sin anteckningsbok - Death Note - i vår värld. Där hittas den av Light Yagami, en ung toppstudent med lysande utsikter - och totalt uttråkad han också. Light lär sig snabbt hur Death Note fungerar. Alla människor vars namn skrivs i boken dör. Genom att följa instruktionerna i Death Note går det att styra precis när och hur de ska dö. Light beslutar sig för att använda Death Note för att bekämpa ondskan i världen. Då dyker Ryuk upp för att se hur människan som hittat hans bok tänker använda den. Osynlig för alla utom Light själv, följer Ryuk varje steg han tar, men gör ingenting för att vare sig hjälpa eller hindra honom.



Handlingsbeskrivning till volym ett

När grova brottslingar börjar dö till höger och vänster tar myndigheterna och den legendariske utredaren L upp jakten på den osynlige mördaren. Med hjälp av L kan polisen snabbt lokalisera förövaren till Japan. Eftersom Lights far är polis och deltar i spaningarna får Light tillgång till information som gör att han lyckas hålla sig steget före L. Men vem är den mystiske mannen som följer efter honom? Och hur långt är Light redo att gå för att skapa en bättre värld och samtidigt skydda sig själv?



De andra böckerna jag har för tillfället!



Det här är den första mangaserien som jag läst som har haft en riktigt spännande handling. Den kanske inte är verklighetstrogen men författaren och tecknaren har lyckats bra med att få den att verka som det.
Det finns inte en enda bit i serien som känns seg och det är verkligen en smart deckare i serieform. Light kämpar för att inte avslöja sig medans L kämpar för motsatsen. Och de är båda lika sjukt smarta.
Serien är väldigt seriöst tecknad och och chibi-stilen, som ibland kan förekomma i andra mangaserier, ser man inte en skymt av överhuvudtaget. Uttrycken i ansiktena och kroppsspråken är tillräckligt tydliga ändå.

Rekommenderar den här serien till alla som gillar spännande mangaserier med en lagom dos humor och många smarta dialoger.


Här är några utdrag ur serien!


KOMMENTARER TILL INLÄGGET:
linda - pictures, drawings , me skriver...

sv: haha ja jag kan inte hålla mig, vill bara börja måla direkt :)

Datum: 2010-03-06 Tid: 13:45:32
URL: http://lindaaaa.blogg.se/
Candy skriver...

Den verkar mycket spännande. Ska nog köpa den. Den finns på DVD också, eller hur?

Datum: 2010-03-11 Tid: 22:09:40
URL: http://www.eye-candy.se
KOMMENTERA:
NAMN/ALIAS:
KOM IHÅG MIG!

MAIL (publiceras ej):


BLOGG/HEMSIDA:


KOMMENTAR:
(Spam och reklam raderas omgående)

Trackback