SUGAR SUGAR RUNE




De två bästisarna Vanilla och Chocolat är nominerade till tävlingen som ska utse trollvärldens nya drottning. Tillsammans skickas de till människornas värld där de, som täckmantel, ska låtsas vara vanliga skolflickor. Tävlingen går till som så att de båda ska se till att pojkar blir kära i dem så att de med hjälp av en trollformel kan ta deras hjärtan. Efter att de tagit hjärtat slutar pojken att vara intresserad men kan bli det på nytt om och om igen. Olika färg på deras hjärtan betyder olika saker (t ex så är ett rosa hjärta ett tecken på stark passion, och ett gult hjärta, kallat pisse, endast ett tecken på chock) och är värda olika mycket. Värdet mäts i ecure, som är trollvärldens egen valuta. Med dem köper tjejerna bland annat olika magiska föremål som kan vara till nytta, både i och utanför tävlingen.
Den som samlat flest ecure när tävlingen avslutats blir trollvärldens nya drottning.
Chocolat och Vanilla måste inte bara kämpa för att vinna tävlingen samtidigt som de vill hålla sin vänskap stark, de måste också se upp så att de själva inte blir kära i någon annan. Blir de det och deras hjärta lyser rosa så måste de ge sitt hjärta till den de blivit kära i. Eftersom de inte har fler än ett hjärta så dör de när de ger bort det, eller får det stulet av en trollkarl.
För Vanilla verkar det gå riktigt bra i människornas värld. Till skillnad från hur det är i trollvärlden, där de tuffaste tjejerna är populärast, så är hon en riktig idealflicka att bli kär i eftersom hon är söt och blyg och försiktig. Chocolat (seriens huvudperson) däremot, som istället är tuff och bråkig, har inte lika lätt att samla hjärtan eftersom ingen pojke blir kär i henne.





Sugar sugar rune är en shoujo-serie och riktar sig alltså främst till tjejer, förmodligen den lite yngre  målgruppen. Författaren är Moyoco Anno, en modeförfattare och mangartist som skapat många josei-serier. Gift med regissören till animén Neon Genesis Evangelion.
SSR är fullproppad med kläder och mode och är tecknad i en bedårande stil. Spinkiga tjejer med extra stora ögon och poppiga kläder finns det gott om i serien och den klassiska bilden av små tuffa häxor är tydlig. Bilderna är fina (när man väl vant sig vid den originella stilen) och historien okej. Romantik finns det gott om och vikten av att vårda den starka vänskapen är ett tydligt budskap. Hade velat ha mer action för att serien skulle falla mig mer i smaken, men jag kanske helt enkelt tillhör fel målgrupp för att uppskatta den för vad den är, haha!
Serien finns också som animé på 51 episoder!



Volym 1





Några utdrag ur volym 1


KOMMENTARER TILL INLÄGGET:
Wararat skriver...

Är sugar sugar run bra? :)

Datum: 2010-06-14 Tid: 22:38:25
URL: http://noxea.blogg.se/
KOMMENTERA:
NAMN/ALIAS:
KOM IHÅG MIG!

MAIL (publiceras ej):


BLOGG/HEMSIDA:


KOMMENTAR:
(Spam och reklam raderas omgående)

Trackback