RESIDENT EVIL - CODE: VERONICA X




HANDLING


Claire Redfield är på jakt efter sin storebror Chris, en polis från specialenheten S.T.A.R.S., som har försvunnit under en utredning av Umbrella Corporation. Företaget ligger bakom den stora katastrofala spridningen av det så kallade T-viruset som gör att människor blir till zombies. Spelet tar sin början då Claire tagits till fånga efter att hon tagit sig in i en av Umbrellas hemliga ö-baser. Hon måste ta sig från ön så fort som möjligt och fortsätta sitt sökande efter sin bror. Hon stöter på en ung man namn Steve och tillsammans försöker de fly ön, samtidigt som de måste slåss mot diverse muterade varelser och psykotiska människor. Och när de väl lyckats fly fältet väntar nya problem...


KARAKTÄRER
(Text ur spelmanualen)




Claires nyfikna personlighet gör henne till något mer än bara en vanlig college student som älskar att åka motorcyklar. Hon gav sig av till Raccoon City för att leta efter hennes bror Chris, som försvunnit under mystiska omständigheter. Hon blev snabbt involverad i en rad otäcka incidenter skapade av the Umbrella Corporation. Tillsammans med polisen Leon S. Kennedy lyckades hon fly staden. Tre månader senare beger hon sig till Europa efter att ha samlat ledtrådar angående hennes försvunne bror. Hon blir ganska snart fångad av the Umbrella Corporation och förs till deras fängelse på en isolerad ö.


 

En medlem av den särskilda polisstyrkan S.T.A.R.S. och en tuff agent med en vilja av järn och en kropp av stål. Han är en expert på att hantera handvapen. Tidigare en flygvapenpilot och en förstklassig flygare. Efter att ha löst "herrgårdsincidenten" förflyttades han till Europa med hans team Jill och Barry för att ta reda på sanningen.


 

Trots att han är ung och oförsiktig är Steve en sjysst kille innerst inne. Han hyser starka känslor gentemot sin familj men anledningen till det förblir ett mysterium. Han blev tillfångatagen tillsammans med sin far och hölls fången i ett fängelse, tillhörande the Umbrella Corporation, på en isolerad ö. Under en kupp mot företaget, ledd av en okänd organisation, lyckadea han fly under tumultet som uppstod. Steve stöter på Claire och äventyret tar sin början.




MINA BETYG


UTSEENDE OCH MILJÖER: 7/10
Utseendemässigt väldigt likt de tidigare Resident Evil-spelen. Ungefär samma sorts miljöer och bara en aning bättre grafik. Helt okej filmsekvenser som dessutom förekommer rätt ofta. Människorna ser lite robotliknande och stela ut, men det mesta ser tillräckligt snyggt ut för att spelets grafik ska bli mer än godkänt.

HISTORIA: 8/10
Historien tar vid där RE2 slutade. Claire letar efter sin bror men blir tillfångatagen. Den komplicerade historien om Alfred och Alexia är så sjuk och vriden att man inte annat kan älska den och att det dessutom förekommer både nya som gamla karaktärer i spelet bidrar till att man både får känna igen sig samtidigt som man får något nytt att gotta sig i.

MUSIK OCH LJUD: 7/10
Helt okej ljud även om jag inte är så förtjust i musiken. Stönande zombies och ljudet av andra fiender avslöjar om du behöver försvara dig eller inte och vissa ljud kommer även överraskandes i samband med korta filmsekvenser. För övrigt väldigt få ljudeffekter förutom den typiska musiken som jag lätt tror att de flesta Resident Evil-fans kan associera med spelserien.

STYRNING: 3/10
Tyvärr får styrningen bara en trea av mig. Visserligen går det att vänja sig lite grann allt eftersom man spelar, men det är fortfarande störande svårt att styra sin gubbe emellanåt. Problemet är att man styr utefter gubbens eget höger och vänster. När han/hon (du spelar både som Claire och Chris i det här spelet) står med ansiktet mot "dig" så måste du alltså trycka på högerknappen för att han/hon ska gå åt vänster på skärmen, alltså gubbens höger och ditt vänster. När gubben är vänd med ryggen mot dig är det oftast inget problem att styra, men eftersom vinklarna skiftar ganska ordentligt i spelet så får man vara beredd på att det kan bli riktigt svårt att styra emellanåt. En vanesak, men tråkigt att behöva bli så skadad när man precis börjat spela för att man knappt kan fly undan sina fiender utan istället kanske råkar gå rätt in i famnen på dem.

FIENDER: 5/10
Även om zombierna i det här spelet inte är som de i Resident Evil 4 (som både kan springa och använda vapen) så är de faktiskt rätt svåra. De är långsamma men eftersom utrymmena är trånga blir det svårt att springa förbi dem eftersom de samtidigt har en jävla förmåga att suga sig tag i en som sugproppar. De är snabba med att vända sig om och när den ene har mumsat klart kommer ganska snart en annan och hugger tag i en. De andra fienderna man möter i spelet är lika svåra. Inte så läskiga eller fantasifulla, men svåra och ytterst irriterande. Hungriga hundar, gigantiska spindlar och mutanter med gummiliknande armar är några av varelserna man stöter på i spelet.

UNDERHÅLLNING: 8/10
Efter att ha varit förbannad över den svåra styrningen ett tag så kan man efter att vanan satt sig börja njuta av spelet och tycka att det är riktigt underhållande. Spelet är förvånansvärt långt och när man trodde att det var över upptäcker man att fler problem dyker upp. Ett minus är att det kan bli onödigt mycket spring fram och tillbaka mellan olika ställen och att det då kan vara lätt att glömma var man varit och vart man är på väg. Ett plus är att man får spela både som Claire och som Chris, och även Steve en väldigt kort stund (eller är det fler än en gång? Kan inte minnas just nu).
Ett spännande spel med mycket action och med en lagom svårighetsgrad.









Läs mer om Resident Evil - Code: Veronica X här!

 


KOMMENTARER TILL INLÄGGET:
Mari skriver...

Sv: Vad skönt att höra att det inte bara är jag som ska vara hemma haha

Hoppas din kväll blir mysig i alla fall! ^^

Datum: 2010-04-30 Tid: 18:44:16
URL: http://coventina.blogg.se/
Wararat skriver...

Jag måste bara säga.... UNDERBAR SPEL !!! och filmerna är också bra så klart!!

Datum: 2010-04-30 Tid: 21:35:44
URL: http://noxea.blogg.se/
Angelica skriver...

Tävling i bloggen :) Kika in!

Datum: 2010-05-01 Tid: 14:32:37
URL: http://angeliiicaaaa.blogg.se/
Fisso skriver...

ett kanon spel!

Datum: 2010-05-02 Tid: 09:16:54
URL: http://fissosblogg.blogspot.com/
linda - pictures, drawings, me skriver...

sv: vad snäll du är! HUGS

Datum: 2010-05-02 Tid: 22:43:44
URL: http://lindaaaa.blogg.se/
S t y l i s s i m o skriver...

ahh skulle inte vara allt fel att testa den.. inte för att jag egentligen alls är någon spelnörd på sistone.. men jag skulle kunna blir det

Datum: 2010-05-03 Tid: 21:10:50
URL: http://stylissimo.blogg.se/
KOMMENTERA:
NAMN/ALIAS:
KOM IHÅG MIG!

MAIL (publiceras ej):


BLOGG/HEMSIDA:


KOMMENTAR:
(Spam och reklam raderas omgående)

Trackback