APE ESCAPE




Jag var hemma hos mamma i helgen. Där står lillebrorsans Playstation och lite spel, bland annat Ape Escape. Vad besatt jag var av det spelet förr! När man väl börjat spela gick det nästan inte att sluta! Jag kommer ihåg att jag låtsades vara sjuk en dag för att få sitta hemma och spela!

Spelet handlar om Specter, en vit apa i en djurpark, som råkar komma över en komplicerad hjälm som gör honom smartare. När han tar på sig den blir han inte bara jättesmart utan dessutom jätteond. Han släpper ut alla andra apor ur sina burar och de går berserk genom staden. De gör intrång hos Professorn, personen som uppfann den speciella hjälmen som Specter tog på sig. De tar Professorn och hans barnbarn Natalie till fånga och använder hans tidsmaskin.

Du spelar 10-åriga Spike som, tillsammans med sin bästa vän Jake kommit för att besöka professorn, och som därför råkar bli indragen i hela historien och även han skickad tillbaka i tiden. Nu ska han, med hjälp av en rad olika uppfinningar  (bland annat den speciella håven som aporna måste fångas med) som professorn skickar till honom, försöka fånga in alla aporna igen. Alla har fått hjälmar liknande Specters, så de är vaksamma, lite smartare, och villiga att ta till knep för att slippa bli fångade.

Spelet är väldigt simpelt uppbyggt men hur roligt som helst! Det finns flera nyare Ape Escape-spel men jag äger bara, och har endast kört, ettan.

Har du spelat Ape Escape?



Intro till spelet!


KOMMENTARER TILL INLÄGGET:
KOMMENTERA:
NAMN/ALIAS:
KOM IHÅG MIG!

MAIL (publiceras ej):


BLOGG/HEMSIDA:


KOMMENTAR:
(Spam och reklam raderas omgående)

Trackback