TOKYO GODFATHERS

Den här helt underbara filmen handlar om tre hemlösa personer: Miyuki, en tjej som rymt hemifrån, Hana, en energisk och optimistisk transvestit, och Gin, en ganska ohövlig och negativ man. De bor tillsammans i ett fallfärdigt kyffe. På julaftonskvällen hittar de en liten skrikande baby bland en hög med sopor. På en lapp står det "Ta hand om det här barnet" och det finns även en liten nyckel i botten av väskan som babyn låg i.
Deras första tanke är att gå till polisen, men Hana, som låtit sin moderliga sida blomma fram, övertygar Gin och Miyuki om att de istället ska försöka leta rätt på babyns föräldrar, om så bara för att få svar på hur de kunnat överge sitt barn på det sättet.
Trots att de har alla odds emot sig kämpar de för att söka rätt på barnets föräldrar. De stöter på många motgångar och äventyret blir lite mer komplicerat, och mer farligt, än de hade tänkt sig. Men vad gör man inte för det man tycker är rätt? Tack vare sitt sökande kommer de tre även att börja tänka över sina egna liv och deras syn på vad en familj har för betydelse för dem.

Tokyo Godfathers är som en berg-och-dalbana. Det finns ingen hejd på humorn och skratten som följer med den, men det finns även många tillfällen då man inte kan låta bli att bli ordentligt berörd. Det finns så mycket att lära sig av filmen och dess budskap. Saker som har gått fel i livet kan klaras upp, och trots att man själv inte har lyckats skapa det liv man önskade, så kan man ändå göra vad man kan för att någon annan ska kunna det. Man måste dela på det lilla man har!

KOMMENTARER TILL INLÄGGET:
Harvey skriver...

Sv: Tack så mycket! Ja, det är A4 :)

Ja, sant.. stackarna kan ju som sagt inte ens riktigt röra på sig :(

Datum: 2010-08-03 Tid: 15:29:00
URL: http://arschkatzen.blogg.se/
Harvey skriver...

Sv: Tror inte ens att jag har lagt upp egobilder på dA ^^ förndrats har jag inte heller, stannade nästan i växten sedan 2008, heheee ^^ vi får se som sagt.

Datum: 2010-08-10 Tid: 14:55:23
URL: http://arschkatzen.blogg.se/
Harvey skriver...

Sv: Jag tror jag hade ett vagt självporträtt på mig i bilddagboken eller något liknande :) jag har själv problem med dA, hehe. Lite för stort för min smak, men man hittar en massa inspirerande konst.

Datum: 2010-08-10 Tid: 18:38:52
URL: http://arschkatzen.blogg.se/
TikkTakk skriver...

sv: Tackar! :) bra att den är till någon nytta xD

Datum: 2010-08-13 Tid: 21:45:47
URL: http://tikktakk.blogg.se/
Stina - Obsessive Cuteness skriver...

Sv: Åh, coolt med tuppkam! :D Ja det var riktigt skönt att gå i skolan så man fick se ut hur man ville! Fast jag har tröttnat på att plugga så jag får försöka se lite normal ut ett tag. Kanske man hittar ett jobb där det är okej med rolig hårfärg :D

Datum: 2010-08-14 Tid: 16:47:58
URL: http://obsessivecuteness.blogg.se/
Candy skriver...

Den verkar väldigt intressant, den måste jag se!Och jag har inte varit inne här på ett tag, dålig stil, jag vet... men vad snygg design du har gjort!

Datum: 2010-08-16 Tid: 00:27:12
URL: http://www.eye-candy.se
Anna skriver...

Åhh den här vill jag se =D

Datum: 2010-09-12 Tid: 17:40:02
URL: http://truffle.blogg.se/
Elizabeth skriver...

Älskar den här filmen!

Datum: 2014-01-09 Tid: 23:26:24
URL: http://www.eruiel.blogspot.com
KOMMENTERA:
NAMN/ALIAS:
KOM IHÅG MIG!

MAIL (publiceras ej):


BLOGG/HEMSIDA:


KOMMENTAR:
(Spam och reklam raderas omgående)

Trackback