RESIDENT EVIL - DEGENERATION


Har inte haft något särskilt för mig så jag passade på att se en film som jag fick av Hans bror i samma veva som han var här och installerade datorn. Det är den animerade Resident Evil-filmen Degeneration.
Tyckte den var helt okej, väldigt välgjord utseendemässigt sett. Älskar ju den här sortens filmer så jag blir ofta nöjd oavsett upplägg och handling.

Här kommer en recension av filmen från ps3blogg.se, orkar nämligen inte skriva en egen ikväll. Så all text inom citattecknen kommer därifrån och bilderna står jag för. Har lagt upp dem ungefär i den ordningen som de visas i filmen. Enjoy!



Claire


Rani





Claire, Rani och Frederic




"Jag tillhör dem som både gillar Resident Evil-spelen och själva spelfilmerna (förutom Apocalypse), och det är roligt att se att Capcom har så många idéer när det gäller sin zombieinfekterade värld. Resident Evil: Degeneration bryter mönstret som skapats av de andra filmerna och utspelas ett år efter spelet Resident Evil 4, med andra ord en stund innan Resident Evil 5 som släpps nästa fredag. Det rör sig alltså om en helt och hållet datoranimerad film på runt 90 minuter som ser ut som en enda lång mellansekvens ur ett spel, och för att sånt ska komma till sin rätt så krävs det ju helt klart ett högupplöst format som Blu-ray.



Leon S. Kennedy


Greg och Angela




I filmen får vi än en gång se Leon S. Kennedy och Claire Redfield återförenas (för första gången sedan det andra spelet). Claire arbetar för miljö- och räddningsorganisationen TerraSave och befinner sig på Harvardvilles flygplats när den plötsligt drabbas av en zombieepedemi, och Leon skickas till platsen för att lösa situationen. Handlingen följer sedan en tv-spelsmall och är inte särskilt djuplodad, men det förekommer ett par givna vändningar. Rent berättelsemässigt så är det inget att hänga i julgranen, men det är ändå trevligt att se att Capcom har vågat ta en rätt vanlig genre och ändå välja att släppa den i datoranimerat format i stället för att använda skådespelare. Vi har kommit rätt långt i utvecklingen, och såväl karaktärernas rörelser som röster känns rätt bra, även om det konstigt nog varierar lite mellan de olika personerna. Att röstskådespelare är olika bra är en sak, men det blir underligt när t.ex. Claire inte alls är lika detaljerad som t.ex. Angela Miller, samt att senatorn Ron Davis rör sig styltigt och verkar ha färre leder än de andra.










Det är även frestande att låta bildbetyget påverkas av animationerna och texturerna, samt bedöma ljudkvaliteten efter röstskådespeleriet, men det vore inte rättvist. Saken är dock den att bildkvaliteten kunde ha varit lite bättre, då det sällan är något som verkligen får bilden att kännas riktigt levande. Vid vissa fasadöverblickar så känns det som att det är en inspelad scen, men annars är det mest som en modern filmsekvens. Ljudet är bra med en dialog som är lätt att höra samt ljudeffekter och bakgrundsmusik vars ljudmix känns helt okej. Vad gäller extramaterialet så är det aningen tunnsått, men det finns en del rätt roliga och ovanliga saker som talmissar vid inspelningen, en “bild i bild”-funktion som visar fakta om filmen samt en fejkad intervju med Leon. Dessvärre så är Resident Evil: Degeneration uselt undertextad, med en handfull språkmissar som fick mig att skratta högt. Hade dessa gjorts med glimten i ögat och en tydligare medvetenhet så hade det passat rätt bra, men i de här fallen var det bara åt skogen.



Leon och Angela


Leon och Angela

I det stora hela så känns filmen som en helt okej actionrulle, men det känns föga legitimt att ha behövt lägga ned allt arbete på att göra den animerad. Däremot så är den bra för datoranimerade filmers framtid, och andra fans av serien lär uppskatta att få se de klassiska karaktärerna dyka upp igen."


Leon, Angela och Claire


KOMMENTARER TILL INLÄGGET:
Candy skriver...

Ska be min pojkvän läsa det här, han bah: ÅH, RESIDENT EVIL! Själv har jag inte riktigt förstått grejen med det hela. >_<



Svar: Ja, det är liknande det. Höll på mycket med meditation när jag var yngre, men har svårt för det också och tappade det någonstans på vägen i all ångest och stress. Funderar på att börja med det igen. Gjorde det på Yasuragi en gång förra vintern och det var väldigt härligt. =)

Datum: 2010-02-02 Tid: 00:35:16
URL: http://www.eye-candy.se
Candy skriver...

Svar: Det är de verkligen, åtminstone riktiga korsetter brukar vara det. Fantastiska konstverk!

Datum: 2010-02-02 Tid: 21:34:49
URL: http://www.eye-candy.se
linda - pictures, drawings, me skriver...

sv: jo men jag har ingen stor tekopp =/ haha tar två stora glas ist :)

Datum: 2010-02-03 Tid: 11:07:41
URL: http://lindaaaa.blogg.se/
Amanda skriver...

Tycker de riktiga resident evil-filmerna är bättre. Älskar dem >w<



Jättefin blogg :) Du är riktigt duktig ^^

Datum: 2010-02-11 Tid: 13:34:09
URL: http://thedearamanda.blogg.se/
Anonym skriver...

älskar RE! kul att det finns fler tjejer som gör det :)

Datum: 2011-04-29 Tid: 21:16:34
Annica skriver...

SVAR TILL ANONYM: Ja, hur kan man INTE älska det? De amerikanska långfilmerna med Milla Jovovich är dock lite sådär tycker jag. Gillade ettan rätt mycket men resten känns sådär.

Spelen är ju en annan sak dock! Man kan aldrig spela för mycket Resident Evil!;)

Datum: 2011-04-30 Tid: 14:37:23
URL: http://mangaandart.blogg.se/
KOMMENTERA:
NAMN/ALIAS:
KOM IHÅG MIG!

MAIL (publiceras ej):


BLOGG/HEMSIDA:


KOMMENTAR:
(Spam och reklam raderas omgående)

Trackback