Ju-On: The Grudge till Nintendo Wii


Läste en recension i tidningen idag om The Grudge som kommit som spel till Nintendo Wii. Skaparen av spelet är  såklart Takashi Shimizu, som ju skapat alla japanska Ju-On (The Grudge) filmerna.

Blev såklart väldigt förtjust även om jag nog inte kommer att kunna prova det eftersom jag inte har Wii och inte känner någon som har det heller. Men nu när jag läst lite mer om spelet så verkar det inte så himla ballt iallafall.

I Ju-On: The Grudge har du endast en ficklampa till hjälp. Detta kan påminna om känslan man får när man hör talas om Project Zero (Fatal Frame), där man "bara" har en kamera att försvara sig med. Men här förekommer det visst en viss skillnad, nämligen den att det inte ens går att försvara sig överhuvudtaget i Ju-On spelet. Det förekommer inga strider. Ficklampans batteri är dessutom ens "liv" och hittar man inte nya batterier då och då så slocknar lampan och man "dör" (på vilket sätt vet jag inte än). Dessutom finns det väldigt ont om checkpoints så dör man kan man behöva göra om en jävla massa. (Kontrollen sägs dessutom vara irriterande trögstyrd).

För att sammanfatta det hela så är det här spelet mer som en skrämselsimulator. Det är alltså inte meningen att det ska fungera som andra spel, där man slå sig fram hur som helst och göra egna val. Detta är ett spel som endast är till för att skrämmas, och visst, det kanske fungerar, men hur många kommer egentligen att nöja sig med det?

Och visst ja, sa jag att historien tar sin början då du tappat bort din hund och i letandet efter den så kommer du till ett övergivet lager? Boring.


 

 

 

 


Vill du läsa mer?

http://www.denofgeek.com/games/367720/juon_the_grudge_nintendo_wii_review.html
http://cosmosgaming.com/articles.php?id=2377&articletype=review

Vill du SE mer?

http://www.youtube.com/watch?v=OjVwI3nhPPI

KOMMENTARER TILL INLÄGGET:
KOMMENTERA:
NAMN/ALIAS:
KOM IHÅG MIG!

MAIL (publiceras ej):


BLOGG/HEMSIDA:


KOMMENTAR:
(Spam och reklam raderas omgående)

Trackback